Filiz Tekin´in böbreklerinin nakledilmesinden birkaç gün sonra fenalaşıp Ege Üniversitesi'nde yoğun bakıma alınan hastalardan Münire İnanç perşembe, Arife Aykut ise cuma günü hayatını kaybetti. İnanç ile Aykut'un cenazeleri, memleketleri Denizli'de toprağa verildi. Aileler, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, olay hakkında suç duyurusunda bulundu.

İHMAL İDDİASI

Münire İnanç'ın oğlu Yusuf İnanç, annesinin ölümünde ihmal olduğunu düşündüklerini belirterek, "Annem yeniden hayata dönecek diye seviniyorduk. Ameliyatın çok başarılı geçtiğini söylediler. Annem 2 gün yoğun bakımda kaldı. 10 gün boyunca sağlığı çok iyiydi. Böbrek uyum sağlamıştı. Son 3-4 günde hayallerimiz yıkıldı, umutlarımız tükendi" dedi.

Organları bağışlanan Filiz Tekin. Foto: DHA


"HİÇBİR ŞEY SAPTANAMADI"

Annemin bacaklarında ağrı, yüksek ateş, bilinç kaybı ve tansiyon rahatsızlıkları baş gösterdi. Aynı durum donörden organ nakli yapılan iki hastada da vardı" diyen İnanç, "Nakilden bir süre sonra annem iyiydi, ayağa kalkıp yürüyordu. Kendi işlerini yapmaya başlamıştı. Ancak 13 gün sonra kötüleşti ve yoğun bakıma alındı. İnceleme yaptılar hiçbir şey saptanamadı" ifadelerini kullandı.