[imza_template desc="Sibel GÜLERSÖYLER" arry="Sibel GÜLERSÖYLER">[/imza_template>

[imza_template desc="Tugay SADAY" arry="Tugay SADAY">[/imza_template>

[imza_template desc="Habip ATAM" arry="Habip ATAM">[/imza_template>

[imza_template desc="Emre ÇEVİK" arry="Emre ÇEVİK">[/imza_template>

Duayen gazeteci Ertuğrul Akbay'ı, 7 Mart 2019'da geçirdiği rahatsızlık sonucu sonsuzluğa uğurladık. Akbay, aramızdan ayrılışının ilk yıl dönümünde sevenleri ve ailesi tarafından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. 80 yıllık yaşamına, çok sayıda özel röportajlar ve kitaplar sığdıran duayen gazeteci Ertuğrul Akbay, gazeteciliğe foto muhabiri olarak başlamıştı.

Fotoğraf: Sözcü


Harcına mesleki tecrübesi ve enerjisini de kattığı Sözcü gazetesi ekibinin yanı sıra siyaset dünyasından da pek çok isim, Akbay'ın sonsuzluğa uğurlanmasının ilk yıl dönümünde onu yalnız bırakmadı.

Fotoğraf: Sözcü


Sözcü Gazetesi Genel Müdürü Asım Akgül, Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, Sozcu.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin, Sözcü Reklam Grup Başkanı Funda Tuncer Sıdalı'nın yanısra CHP İstanbul eski Milletvekillerinden Umut Oran ve Aydın Ayaydın, Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün katıldığı törende Sözcü ekibi de hazır bulundu.

Fotoğraf: Sözcü


DUAYEN GAZETECİ ERTUĞRUL AKBAY’IN HAYATI

Halit Ertuğrul Akbay, 1939 yılında doğdu. Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimini de tamamladıktan sonra gazeteciliğe 1965 yılında Hürriyet spor servisinde başladı. Daha sonra Günaydın'da yurt dışı muhabiri olarak çalıştı.

FOTO: Emre Çevik - SÖZCÜ/ Vefatının birinci yıl dönümünde Ertuğrul Akbay, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.


YOLSUZLUKLA SAVAŞTI

1985’te Gölge Adam adıyla kendi gazetesini çıkararak iş dünyasındaki yolsuzlukları ortaya çıkarması mesleğindeki ününe ün kattı. 1989 yılında Gırgır ve Fırt dergilerini satın aldı. Mesleğine aşık olan Ertuğrul Akbay, “24 saat çalışan gazeteci” unvanıyla anıldı.

Geçirdiği ani rahatsızlık sonucu 2 Mart 2019 günü hastaneye kaldırılan Ertuğrul Akbay, 7 Mart 2019 günü hayata veda etti.

Fotoğraf: Sözcü


RÖPORTAJLARIYLA GÜNDEM YARATTI

Türk Basını’nda röportaj denilince akla ilk gelen isimlerden biriydi Ertuğrul Akbay... Hollywood starlarından dünya liderlerine, Kongo’daki Pigme’lerden güzellik kraliçelerine kadar gündem yaratan röportajlarda her zaman onun imzası oldu.

Bu arada Türk siyasetinin efsaneleri Celal Bayar’dan Süleyman Demirel’e, Bülent Ecevit’ten Necmettin Erbakan ve Turgut Özal’a kadar pek çok lider bilinmeyenlerini hep ona açıkladı.

Pigmelerle ilgili yazı dizisi ilgiyle okundu.


Akbay, Kafkaslar’da...


Cumhurbaşkanı Turgut Özal’la röportajları gündem yarattı.


Yıl, 1979. Akbay, Ecevitler ile kahvaltıda.


Ertuğrul Akbay, Hint fakirleri arasında...

Sporun ve sağlıklı beslenmenin yollarını Türkiye ile paylaştı


2013te Yaş 75 Yolun Yarısı adlı kitabıyla milyonlara genç ve sağlıklı kalmanın anahtarlarını sunan Ertuğrul Akbay, bu konuda verdiği konferanslar ve televizyon röportajlarıyla herkese rehberlik yaparak sporun ve sağlıklı beslenmenin yollarını gösterdi. Akbay bu konuda şu açıklamayı yapmıştı:

* Gazeteci olmam sayesinde ayak basmadığım kıta kalmadı, her gittiğim coğrafyanın bilinmeyenlerini keşfedip okurlarıma eksiksiz aktarmaya çalıştım.

“Yaş 75 Yolun Yarısı” kitabı büyük ilgi gördü.


Akbay, iyi bir tenis oyuncusuydu.