İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen dünyada ve ülkemizde etkileri hala devam eden corona virüsü salgınıyla ilgili İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince internet üzerinden suç içerikli paylaşımların tespitinin yapıldığı kaydedildi.

Şüpheli Faik T.'nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden 23 Mart 2020 günü halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçunu oluşturabilecek nitelikte paylaşım yaptığı belirtildi.

Şüphelinin, cadde kenarında hareketsiz şekilde yatan bir kişinin görüntülerinin yer aldığı videoyu paylaşarak "İstanbul Eminönü corona virüsünden dolayı öldüğü söyleniyor" şeklinde yorum yazdığı ifade edildi.

ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

Şüpheli Faik T.'nin savunmasında, Twitter hesabının ve paylaşımın kendisine ait olduğunu, halkı paniğe sevk edecek bir amaç gütmediğini, pişman olduğunu söylediği iddianamede yer aldı.

Hakkında "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenen şüpheli Faik T., iddianame kabul edilirse önümüzdeki günlerde İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. (DHA)


[old_news_related_template title="18 Haziran corona virüsü tablosu! İşte vaka sayısında son durum..." desc="Son dakika corona virüsünde vaka sayıları belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her gün olduğu gibi bugün de günlük vaka ve can kaybı verilerinin yer aldığı corona virüsü tablosunu yayımladı. Özellikle son günlerde yaşanan artışın ardından vatandaşlar koronavirüs (Corona virüsü) tablosunu yakından takip etmeye başladı. Bugün ise vaka sayısı düne göre 125 azaldı. İşte 18 Haziran corona virüsü tablosu ve vaka sayıları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/18/iecrop/coronavirustablo_16_9_1592503794.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/18-haziran-corona-virusu-tablosu-iste-vaka-sayisinda-son-durum-5882577/"]

[old_news_related_template title="Dünya Sağlık Örgütü'nden corona virüsü açıklaması: Aşıda onlara öncelik verilecek!" desc="Dünya Sağlık Örgütü, corona virüsü aşısına ilişkin kritik bir açıklamada bulundu. DSÖ yetkilisi Soumya Swaminathan, aşıda önceliğin sağlık çalışanları, güvenlik güçleri, yüksek risk grubundaki kişiler ve 65 yaş üstü vatandaşlara verileceğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/18/iecrop/asi-shutter-1_16_9_1592477029.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-dunya-saglik-orgutunden-corona-virusu-aciklamasi-asida-onlara-oncelik-verilecek-5881689/"]