Edirne’de her Cumartesi günü 1. Murat Mahallesi’nde kurulan halk pazarında vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymaması dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü’nün corona virüsü tedbirleri kapsamında 1 metre 80 santim olarak açıkladığı sosyal mesafe kuralına Cumartesi pazarında uymayan vatandaşlar, Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin uyarılarına rağmen hayati tehlikeye zemin hazırladılar.

İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı corona virüsü tedbirleri kapsamında pazar alanına bir kapıdan giriş yapan vatandaşların, zabıta ekipleri tarafından ateş ölçümü gerçekleştirildi.

Pazar yerine giriş yapan vatandaşlara el dezenfektanı kullanımı ile ilgili uyarılarda bulunan zabıta ekipleri, maskesi bulunmayan vatandaşlara da maske dağıttılar. Pazar esnafının maske, eldiven ve el dezenfektanı kullanımına dikkat ettiği halk pazarında, vatandaşların ürün seçmesine de izin verilmedi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerindeki vatandaşları sosyal mesafe kuralına uyma konusunda 10 dakikada bir anonslarla uyarıda bulunurken; alışveriş yapan vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymaması dikkat çekti.