Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü ile ilgili gelişmeleri açıkladı. Bakan Koca, konuşmasında 'Pik yapma' ifadesini sıkça kullandı. Peki Pik yapmak ne demek? Pik nedir?

PİK YAPMAK NE DEMEK?

Corona virüüs salgını sürerken uzmanlar açıklamalarında pik yapmak konusuna değiniyor ve vatandaşlar pik yapmanın ne olduğunu merak ediyor. Pik, zirve, doruğa ulaşmak, doruk, en üst sınır, rekor düzeyi, en yoğun, tavan yapmak gibi anlamlar taşıyor.

TDK SÖZLÜĞÜNDE PİK YAPMANIN ANLAMI

TDK , oyun, denizcilik, sanayi ve ekonomi terimi olan pik hakkında şu bilgileri veriyor: Pik oyun terimi olarak “Maça” anlamında kullanılır.

Bir denizcilik terimi olarak ise “Geminin kıç tarafındaki bayrak serenine açılan üçgen biçimindeki yelken” anlamında kullanılır. Aynı zamanda bir sanayi terimi olarak da kullanılabilen pik, “Dökme demir” anlamına gelir. Aynı zamanda bir gelişmenin zirveye çıktığı an olarak da kullanılabilir.

[old_news_related_template title="Son dakika... Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca'dan kritik açıklamalar" desc="Corona virüsüyle mücadele kapsamında Bilim Kurulu, video konferans yöntemiyle bir kez daha toplandı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulunuyor... Bugünkü verileri açıklayan Koca, 'Bugün test sayımız 33 bin 70 oldu. Test sayısına bu hafta hedefimiz olan 30 bini aşmış olduk. 4 bin 62 pozitif vakamız var, toplam vaka sayısı 65 bin 111'e ulaşmış oldu. Bugün vefat eden 107 vatandaşlarımızla birlikte bin 403'ü buldu' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bilim-kurulu-toplantisi-sonrasi-bakan-koca-aciklama-yapacak-5748259/"]