Covid-19 tedbirleri gerekçe gösterilerek milli bayramlar, baro seçimleri gibi bir çok etkinlik yasaklanırken, Sağlık Bakanı hemen her gün “Salgını, maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak yenebiliriz” uyarısı yaparken AKP Şırnak İl Kongresi'nde tüm pandemi kuralları yok sayıldı.

SOSYAL MESAFE KONGREYE İŞLEMEDİ

Aralarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da bulunduğu protokol üyeleri Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını yapacağı alanın önünde konulan sandalyelerde, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde oturarak dinledi. Yüzlerce vatandaşlar ise, parti yöneticilerinin de arkasında, basın mensuplarının çalışması için bariyerlerle ayrılmış koridorun dışında bir birinin içinde, sosyal mesafe kuralına uymadan dinledi.

GENELGEYE KENDİSİ UYMADI

İçişleri Bakanlığının vatandaşlara maske ve fiziki mesafe konusunun bir kez daha hatırlatılması amacıyla 81 il valiliğine gönderdiği genelgenin kamuoyuna yansıdığı dakikalarda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da AKP Şırnak Kongresi'nde sosyal mesafenin olmadığı kalabalığa konuşma yaptı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sosyal mesafenin gözetildiği, halktan izole protokol bölümünde izledi.

[old_news_related_template title="AKP'lilerin ön sırada oturma isteği coronaya davetiye çıkardı" desc="İçişleri Bakanlığı talimatıyla STK'ların genel kurul ve etkinliklerinin 1 Aralık’a kadar ertelenirken, AKP kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. AKP Gençlik Kolları olağan kongresinde, ön koltuklarda oturma isteği coronaya davetiye çıkardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/18/iecrop/corona-protokol-sha_16_9_1603026393.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akplilerin-on-sirada-oturma-istegi-coronaya-davetiye-cikartti-6086612/"]