Giresun’un Eynesil ilçesinde 2018'de şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan olayıyla ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verilmesinin ardından dikkat çeken bir iddia daha ortaya atıldı.

AKP'li Ören Belediye Başkanı Mustafa Eren'in, Rabia Naz'ın mezarının da aralarında olduğu 30 mezar için yıkım kararı çıkardığı ileri sürüldü.

BABASI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Sosyal medyadan Rabia Naz'ın mezarının görüntülerini ve Fen İşleri Dairesi yetkilisi olduğu iddia edilen kişinin ses kaydını paylaşan baba Şaban Vatan, "Ören ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Eren, mezarın yıkılması için işaret koymuş. Daha önceki belediye yönetimi, 4 yıl önce alınan meclis kararı iptali olmasına rağmen uygulanmaya çalışılan bu karar vicdansızlık. BurasI Rabia Nazımızın yurdudur. Buraya kimse dokunamaz" ifadelerini kullandı.



İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy da sosyal medya hesabından, "Giresun Ören Ören Belediye Başkanı Mustafa Eren Rabia Naz’ın da mezarı aralarında bulunan yaklaşık 30 mezarlığa yıkım kararı almış. Rabia Naz’ın mezarını Fen işlerinde yetkili ise başkan tarafından bizzat işaretlediğini anlatıyor. Bu karardan acilen vazgeçilmeli" açıklaması yaptı.



[old_news_related_template title="Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili yeni bir ses kaydı ortaya çıktı" desc="Ailenin tüm itirazlarına rağmen yüksekten atlayarak intihar ettiği iddia edilen Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili yeni bir ses kaydı ortaya çıktı. 112 Acil Çağrı Merkezi ile Rabia Naz'ı hastaneye götüren ambulans sürücüsü arasında geçen konuşmada sürücüsü, “Büyük ihtimalle araba vurup kaçmış” diyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/25/iecrop/rabia-naz-foto-dha_16_9_1601013377.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/rabia-nazin-olumuyle-ilgili-yeni-bir-ses-kaydi-ortaya-cikti-6053741/"]

[old_news_related_template title="Rabia Naz soruşturmasının kapatılmasına tepki: Bu nasıl bir vicdansızlık?" desc="Giresun'un Eynesil ilçesinde 2018’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan ile ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Savcı 'kasten veya taksirle öldürüldüğü yönünde herhangi bir delil bulunmadığı' gerekçesiyle dosyayı kapattı. Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan karara 'Bu nasıl bir vicdansızlık' diye tepki gösterdi. #RabiaNazİçinAdalet etiketi sosyal medyada gündem oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/17/iecrop/rabianaz.fotodha_16_9_1594977831.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/rabia-naz-sorusturmasinin-kapatilmasina-tepki-bu-nasil-bir-vicdansizlik-5936644/"]