’11 ayın sultanı’ olarak büyük bir sevinçle beklenen Ramazan Ayı’na sayılı günler kaldı. Oruç tutacak olan kişiler, ilk sahurun ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki bu sene Ramazan 2020 ne zaman başlayacak? İlk sahur hangi gün olacak? Tüm bilinmesi gerekenler haberimizde…

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Hicrî takvimde Ramazan ayı 9. ay olarak kabul ediliyor. Miladi takvimde ise 2020 Ramazan Ayı 24 Nisan'da başlayacak. 23 Mayıs 2020'de de sona erecek. Yani oruç tutacak olanlar 22 Nisan Çarşamba gecesinde sahura kalkacak.

Foto: Shutterstock


KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayı içinde olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı' olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 19 Mayıs 2020'de idrak edilecek.

RAMAZAN AYI'NIN ÖNEMİ

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.