12 ayın en güzel bir aylık süreci başlıyor. Mübarek Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamlayanlar ilk oruç için bekleyişe geçti. Bu değerli Ramazan ayı için kutlama mesajları da paylaşılmaya başlandı. Sosyal medya hesaplarından ve akıllı telefonlardan hızlı bir şekilde Ramazan kutlama mesajları (SMS'leri) göndermek mümkün. Ramazan mesajlarını dilediğiniz şekilde anında iletebilirsiniz. En güzel, dualarla dolu, yeni, hadisl ve resimli Ramazan mesajlarını sizler için derledik. İşte 2020 Ramazan mesajları...

RAMAZAN KUTLAMA MESAJLARI

*Binlerce çiçek var, ama gül başka. Milyonlarca insan var, ama dost başka. Milyarlarca Ay var, ama bu ay başka, Ramazan ayının gelişi sizlere ve sevdiklerinize mutluluklar getirsin… Hayırlı ramazanlar.

*Allah”ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, bu ay edeceğiniz tüm dualarınız kabul olsun. Hayırlı Ramazanlar…

*”Ahh özlemim O'na ki; O beni görür ama ben O'nu göremem” arzusu ile O'na yaklaştıran Mübarek Ramazan ayınız hayırlara vesile olsun…

*Tüm yürekler sevinç dolsun, umutlar gerçek olsun, acılar unutulsun, dualarınız kabul ve Ramazanınız mübarek olsun.



*En ışıltılı bakışların gözlerinde, en tatlı sözlerin kulaklarında, tüm mutlulukların avuçlarında ve en sonsuz sevgilerin gönlünce yaşayacağı Ramazan Ayı geçirmenizi dilerim…

*Sıcak çorbalar koyulsun tabaklara, samimi sohbet başlasın sıcak yuvalarda bu ay Ramazan ayı mübarek olsun tüm insanlara…

*Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın rabbimizin yüce katına iletilmesine vesile olan bu mübarek Ramazan ayında dualarda buluşmak ümidiyle… Hayırlı Ramazanlar.

*Ramazan ayının bereketi sofralarınıza, huzuru kalbinize, imanı dualarınıza yansısın Ramazan ayınız mübarek olsun.

*Bu mübarek ayda huzur dolu, mutlu, sıcak ve sakin bir şekilde geçirmeniz dileği ile Ramazan ayınız mübarek olsun.

[old_news_related_template title="İl il, ilçe ilçe 2020 Ramazan Ayı imsakiyesi belli oldu! Tüm Türkiye'de sahur ve iftar vakitleri kaçta?" desc="Ramazan Ayı’nın heyecanı başladı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oruç ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, Diyanet tarafında yayınlanan imsak ve iftar vakitlerini merak etmeye başladı. Peki 2020 Ramazan Ayı il il, ilçe ilçe imsakiyesine nereden ulaşılır? İşte il il 2020 Ramazan Ayı imsakiyesi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/23/iecrop/cami-shutterstock_16_9_1584732209_4_3_1585323610_4_3_1586984030_16_9_1587308105_16_9_1587649900.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/il-il-ilce-ilce-iftar-ve-sahur-saatleri-burada-ezan-saat-kacta-diyanet-imsakiyesi-2020-5769549/"]

Ramzanın bereketi bir yağmur gibi yağsın üzerimize, tüm Müslüman aleminin ve gönül dostlarının Ramazan ayı mübarek olsun.

Dostlukların sevgi ile beslendiği bu Mübarek Ramazan ayında gönlünün sevgi ile dolup tasmasını dilerim.

Ramazan ayı ülkemize ve tüm inananlara güzellikler, mutluluk ve bolca huzur getirsin, kötülüklerden, fenalıklardan arınalım inşallah. Hayırlı Ramazanlar.



Ramazan demek arınma ve rahmet demektir. Sofranız bereketli sağlığınız sıhhatli olsun. İyi Ramazanlar.

İslаm’ın nurlu yüzü kаlbine dolsun, makamınız cennet, Hz. Muhammed komşunuz olsun, günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun, Rаmаzаn-ı Şerifleriniz mübarek olsun.

“Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz.” (Tirmizi, Savm 82, (807)

“Ramazanda Allah’i zikreden mağfiret olunur. Ve o ayda Allah’dan dilekte bulunan kimse de mahrum edilmez.” [Ramuz El Hadis / Hz. Cabir (r.a)]

“Allah'tan korkunuz. Beş vakit namazınızı kılınız. Ramazan orucunuzu tutunuz. Mallarınızın zekâtını veriniz. Yöneticilerinize itaat ediniz! Böylece Rabbinizin cennetine girersiniz.” (Tirmizî, Cum'a 80)

“Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Îmân 28, Savm 6)

“Oruç, cehennem ateşinden koruyan bir siperdir (kalkandır).”

“Oruç tutan kimsenin iki mutluluğu vardır; iftar vakti ve Kıyamet günü.”

Kim Ramazan ayını oruçlu geçirir ve haramlardan ve iftiradan sakınırsa, Allah ondan razı olur ve cenneti ona farz kılar.

“Oruçlunun uykusu ibadettir. Susması tesbihtir, amelleri misliyle kabul edilir, duası makbuldür, günahı affedilir.”

“İslam beş esas üzerine bina edilmiştir: Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in O’nun kulu ve elçisi olduğuna şehadet etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kabe’ye haccetmek, Ramazan orucu tutmak.”

Mübarek Ramazan Ayi ; sana Vücudunun sihhat ve selameti olan “az yemege “.. .. Ruhunun sihhat ve selameti olan “günаhsiz olmаyа ”

Dininin sihhat ve selameti olan “Peygamber Efendimizin güzel ahlakina sahip olmaya “vesile olsun.



Sevgi sözе dolarsa dua оlur, dua Allah’a ulaşırsa nur olur, aynı yoldа birleşen dualarımızın nur’a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Ramazanın Mübarek Olsun .

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelerek bizlеri Bereketiyle donatan Ramazan ayınız Mübarek olsun.

Ellеrin semаyа, dillerin duаyа gönüllerin Mevla’ya yöneldiği bu mübarek Ramazan Ayı’nın hаyırlаrа vesile olmasını dilerim. Hоşgeldin Ya Şehr-i Ramazan…

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelerek bizleri Bereketiyle donatan Ramazan ayınız Mübarek olsun…

RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ

Ramazan Ayı, Allah Teâlâ'nın müminlere büyük bir ihsanıdır. Çünkü ramazan ayı; Kur'an, oruç, iyilik ve güzellik ayıdır. Tövbelerin, duaların, hayır ve hasenatın kabul olunduğu mübarek bir aydır.

Ramazan, kelime olarak yüksek dereceli sıcaklık veya güneşin şiddetli hararetiyle yerin ve taşların ısınması ve kızması anlamlarına gelmektedir. Bu ayda, tutulan orucun verdiği açlık ve susuzlukla yanma veya oruçla günahların yanıp silinmesinden dolayı yakma anlamı ile ilgili olarak Ramazan adı verilmiştir.

Bazı âlimlere göre ise; ramazan, Yüce Allah'ın isimlerinden biridir ki, Allah'ın af ve mağfiretiyle günahların yanıp yok olması demektir. Kur'an-ı Kerim'de ve hadis-i şeriflerde adı geçen ramazan, İslâm takviminin dokuzuncu ayıdır. Ramazan ayı, eşsiz faziletlerle dolu çok şerefli bir aydır. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir.

ORUCU KASTEN BOZMANIN HÜKMÜ NEDİR? 

Orucu kasten, yani mazereti olmadığı halde bilerek bozmak, Ramazan’ın hürmetine saygısızlıktır ve büyük günahtır. Hz. Peygamber (s.a.s), orucunu bu şekilde bozanların keffâret ile yükümlü olacaklarını belirtmiştir. Oruç keffâreti, iki kamerî ay veya 60 gün ara vermeksizin oruç tutmaktır. Buna da gücü yetmeyen kişi, 60 fakiri bir gün ya da bir fakiri 60 gün doyurur. Bu keffâretin yanında ayrıca, tövbe edilmesi ve bozulan orucun da kazası gerekir.

[old_news_related_template title="Hadisler ve Ayetler içeren Ramazan ayı mesajları ile sevindirin… En güzel Ramazan mesajları!" desc="İbadetler ve huşu içerisinde geçecek Ramazan ayı için kısa bir süre kaldı. Günün anlamını en güzel anlatan, Hadisler ve Ayetler içeren Ramazan ayı mesajları haberimizin içerisinde yer alıyor. Ramazan mesajları müminlerin sevdikleri ile arasındaki bağı güçlendirir. İşte en anlamlı ve güzel Ramazan mesajları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/23/iecrop/ramazan-mesajlari-shutter_16_9_1587636667.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ramazan-mesajlari-2020-hadisler-ve-ayetler-iceren-en-guzel-ramazan-ayi-mesajlari-5768843/"]