Devletin valileriyle AKP’liler arasında “pes” dedirten ilişkiler yeniden gündemde. Mardin Artuklu Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi kurulması için üniversite kampüsünde yapılan istişare toplantısına, Vali Mahmut Demirtaş ve Rektör İbrahim Özcoşar’ın yanı sıra AKP İl Başkanı Faruk Kılıç ve AKP’li belediye başkanları da katıldı.

1- AKP Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel 2- Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özcoşar 3- Mardin Valisi Mahmut Demirtaş 4- AKP Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç 5- AKP'li Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı.


10 Ekim’de düzenlenen etkinliğe, akademisyenlerin değil de AKP İl Başkanı’nın katılması dikkat çekti. AKP Mardin İl Başkanlığı, fotoğrafı "İstişare toplantısı gerçekleştirdik" notuyla sosyal medyadan paylaştı.

Adıyaman'daki Covid Zirvesi’ne vali başkanlık etti. İl Sağlık Müdürü, İl Emniyet Müdürü, Alay Komutanı'nın yanı sıra AKP milletvekilleri ile AKP İl Başkanı katıldı.


Adıyaman’da da benzer görüntü yaşandı. Vali Mahmut Çuhadar’ın başkanlığında düzenlenen “Covid” zirvesine AKP’li milletvekilleri ve il yöneticileri katıldı. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere “Kimse bizi çağırmadı” dedi.