Giresun'dan sonra etkisini Rize'de devam ettiren sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Güneysu'da aralıklarla devam eden yağmur nedeniyle Salarha Deresinin su seviyesi yükseldi.



Suyun etkisiyle altı boşalan Rize-Güneysu karayolunun bir kısmında çökme meydana geldi. Belediye ekipleri meydana gelen çukuru kapatarak yolu tekrar ulaşıma açtı.



45 KÖY YOLU KAPANDI 4 BİNA BOŞALTILDI

İlçenin merkezi ile köy yollarının bazı bölümlerinde de çökmeler meydana gelirken, Rize valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada il genelinde 45 köy yolunun kapandığı, Güneysu'ya bağlı Başköy ile merkeze bağlı Dağsu Mahallesinde toplam 4 binanın tedbir amacıyla boşaltıldığı ve 30 kişinin Rize öğretmenevine yerleştirildiği belirtildi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Giresun'da yaşanan selde şehit sayısı 2'ye vefat eden kişi sayısı ise 6'ya yükseldi" desc="Giresun ve ilçelerinde dün etkili olan şiddetli yağışlar sonrası yaşanan selde şehit sayısı 2'ye, vefat eden kişi sayısı ise 6'ya yükseldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-giresunda-yasanan-selde-sehit-sayisi-2ye-vefat-eden-kisi-sayisi-ise-6ye-yukseldi-6002841/"]

[old_news_related_template title="TMMOB Giresun'daki felaketin nedenini açıkladı: HES, kaçak yapılaşma, yerel yönetim politikaları..." desc="Karadeniz bölgesinde yaşanan heyelan ve sel felaketlerini değerlendiren TMMOB Genel Başkanı Eyüp Muhcu '38 adet HES bulunan, 7 tanesinin ise yapımına devam edilen Giresun’da; HES ve baraj projeleri için ağaçların kesilerek bölgenin heyelana açık hale getirilmesi, derelerin akış rejiminin bozularak sel riskinin artırılması, yeşil alanlarda ve dere yataklarında imar affı yoluyla kaçak yapılaşmaya izin verilmesi yerleşim yerlerini afetlere karşı savunmasız bırakmış; yoğun yağış ve bölgede bulunan HES’lerin baraj kapaklarının kontrolsüz biçimde açılması ve baraj duvarlarının yıkılması yaşanan felakete neden olmuştur' dedi. Muhcu, 'Yıkımlara sebep olan merkezi ve yerel yönetim politikaları, yaşanan acılara ve kayıplara rağmen sürdürülmektedir' diye ekledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/23/iecrop/giresun_16_9_1598198125.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/tmmob-giresundaki-felaketin-nedenini-acikladi-hes-kacak-yapilasma-yerel-yonetim-politikalari-6002811/"]