Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'da 830 bin dekar alanda 1 milyon üretici aile tarafından yapılan yaş çay üretiminde hasat sürüyor.

Çay hasadına katılmak için özel seyahat izin belgesi alarak, Rize'ye giriş yapan üreticilere, çay bahçesine girmeden önce geçirecekleri 1 haftalık ev izolasyonu sürecinde corona virüsü testi yapılmaya başlandı.

81 ilde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının ilk günü İl Pandemi Kurulu tarafından oluşturulan ekipler de başlattığı numune alma çalışmalarını sürdürüyor.

3'erli gruplar halinde dolaşan 110 kişilik sağlık ekibi, Rize'de 11 ilçe ve il merkezi dahil 207 mahalle ve 347 köyde tarama yaparak, il dışından gelen üreticiler ile birlikte başka şehirden gelen çay işçilerinden numune alıyor.

Numuneler, Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Daire Başkanlığı'na gönderiliyor.

"10 POZİTİF VAKA VAR"

Rize Valisi Kemal Çeber, corona virüsü tedbirleri kapsamındaki seyahat yasağının kaldırılmasıyla memleketlerine gelenlere uygulanan test çalışmalarının sonuçlarına ilişkin bilgi verdi.

Vali Çeber, "Şu ana kadar çay müstahsil olarak gelenlerden 7 bin civarı test yaptık 4 bin 500 kadarının sonucu geldi; 10 pozitif vaka var" dedi. DHA

[old_news_related_template title="Corona vakasının rastlanmadığı Bozcaada'da yeni kararlar!" desc="Çanakkale'nin turizm cenneti Bozcaada, alınan sıkı önlemler neticesinde şu ana kadar corona virüsü vakasının rastlanmadığı bir ada olmayı başardı. Bozcaada’da normalleşme süreciyle ilgili geniş katılımlı toplantılar devam ederken, önerilerin yer aldığı taslak plan kamuoyu ile paylaşıldı. Nihai karar, bu hafta içinde Kaymakam İbrahim Gültekin başkanlığında yapılacak toplantıda verilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/26/iecrop/bozcaada-dha_16_9_1590516587.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-vakasinin-rastlanmadigi-bozcaadada-yeni-kararlar-5838211/"]