Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde devlet erkânının Anıtkabir ziyaretini, canlı yayında 'Anırkabir' KJ'siyle veren AKİT TV hakkında inceleme başlatmıştı. RTÜK'ün Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığı söylemleriyle dikkati çeken AKİT TV'ye para cezası verildiği öğrenildi.

RTÜK, söz konusu ifadenin toplam 1 dakika 43 saniye süresince ekranda kalması sebebiyle kanunda yer alan "Yayın hizmetleri, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" hükmünün ihlal edildiğini belirledi. Üst Kurul, yayıncı kuruluş hakkında idari para cezası yaptırımı uygulanmasına karar verdi.

RTÜK, Netflix'te 9 Eylül'de yayınlanacak ve çocuk istismarı içerdiği iddiasıyla eleştirilen Minnoşlar filmiyle ilgili olarak da kararını açıkladı. Kararda "Filmin katalogdan çıkarılması gerektiğine oy birliğiyle karar verildi" denildi.

BAKANLIK YAYINLANMAMASI İÇİN HAREKETE GEÇMİŞTİ

Netflix'in bir süredir gündemden düşmeyen yeni filmi Cuties (Minnoşlar) dizisi henüz yayınlanmadan tartışmalara konu olmuştu. Netflix, söz konusu diziyi duyururken "Dişiliğini keşfederek aile geleneklerine meydan okuyan bir çocuk" cümlesini kullanmıştı. Bunun üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçmiş ve dizinin yayınlanmasının engellenmesi için girişimlere başlamıştı.

[old_news_related_template title="SÖZCÜ TV’ye ceza yazan RTÜK, Akit TV’nin saygısız alt yazısı için ne yapacak?" desc="CHP İstanbul vekili Özgür Karabat, Akit TV’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı haberinde Anıtkabir’e “Anırkabir” dediği alt yazısına başlıktaki tepkiyi gösterdi. “Bu saygısızlığa göz yumulmasın” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/01/iecrop/04anitkabir1_15895487_16_9_1598922838.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sozcu-tvye-ceza-yazan-rtuk-akit-tvnin-saygisiz-alt-yazisi-icin-ne-yapacak-6016445/"]

[old_news_related_template title="'Akit TV kasıtlı yaptı' dedi RTÜK'e şikayet etti" desc="RTÜK üyesi İlhan Taşçı, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarındaki canlı yayın sırasında ekrana ‘’Devletin zirvesi Anırkabir'de’’ yazısı getiren Akit TV hakkında RTÜK'e şikayette bulundu. Akit TV'nin 'sehven yapılan bir hata' açıklamasının inandırıcı olmadığını dile getiren Taşçı, kanala ceza verilmesini istedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/31/iecrop/akit-tv_16_9_1598870791.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akit-tv-kasitli-yapti-dedi-rtuke-sikayet-etti-6015529/"]