Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmesinin ardından Türkiye'ye geldi.

Putin'i taşıyan uçak, saat 21.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi. Vladimir Putin'in olduğu konvoy güvenlik önlemleri altında havalimanından çıktı.

Yarın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek TürkAkım doğal gaz boru hattının açılış törenine katılacak olan Vladimir Putin, Beşiktaş'ta bulunan bir otele yerleşti.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI LAVROV DA TÜRKİYE'DE

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, TürkAkım doğal gaz boru hattının açılış törenine katılmak üzere Türkiye'ye geldi. Özel bir uçakla saat 21.00'da Moskova'dan İstanbul'a gelen Lavrov İstanbul Havalimanı'nda yetkililer tarafından karşılandı. Bakan Lavrov daha sonra apronda bekleyen özel araçla havalimanından ayrıldı.

SURİYE'DE ESAD İLE GÖRÜŞTÜ

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye’nin başkenti Şam’ı ziyaret ettiğini açıkladı. Peskov, Putin’in Suriye’de bazı tesisleri ziyaret ettiğini ifade ederek, Rus liderin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de bir araya geldiğini bildirdi. (DHA)

[old_news_related_template title="Putin ile Esad Şam'da bir araya geldi!" desc="Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Şam'da bir araya geldi. Putin'in Emevi Camii'ni ziyaret etmesi dikkat çekerken Rus liderin yarın Türkiye'ye gelerek TürkAkım projesinin açılışına katılması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/07/iecrop/putin-esad-iha_16_9_1578407423.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-putin-ile-esad-samda-bir-araya-geldi-5554220/"]