Saadet Partisi, hem okulların tatil edilmesi hem de sokağa çıkma yasakları ile birlikte işleri durma noktasına gelen servis ve taksi esnaflarının sorunlarını paylaşarak hükümetten düzenlemeler talep etti.

“BORÇLARI 1 YIL ERTELENSİN”

Saadet Partisi, servis esnafıyla ilgili şu çağrıları yaptı:

*Taşımalı eğitimde servisçilik yapan esnaflarımızın ihalede taahhüt edilen ödemeleri mücbir sebep sayılmalı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 180 gün üzerinden ödemelerin tamamı yapılmalıdır.

*Kamu bankalarına olan borçları faizsiz olarak 1 yıl ertelenmeli, ayrıca kriz boyunca para kazanamayacak esnaflarımıza nakdi yardım yapılmalıdır.

*SGK ve BAĞ-KUR ödemeleri 1 yıl devlet tarafından karşılanmalıdır.

*Zorunlu trafik sigortası ve kasko ücretlerinde indirime gidilmelidir.

*Koronavirüs sonrası yaşanacak ekonomik daralma göz önünde bulundurularak, kamu kurumlarındaki ihalelerde 3 yaş/7 yaş gibi araç yaş şartı kaldırılmalı, ensaflarımızın mevcut araçları ile çalışmalarına olanak sağlanmalıdır.

*ÖTV’siz akaryakıt desteği sağlanmalıdır.

“UCUZ AKARYAKIT VE NAKİT DESTEĞİ SAĞLANMALI”

Saadet Partisi, taksi esnafıyla ilgili ise şu çağrılarda bulundu:

*Tek ve çift plaka uygulamasına geçen taksicilerimizin gelir kaybı görmezden gelinmemelidir.

*İçinde bulunduğumuz bu süreçte işleri durma noktasına gelen taksicilerimiz için acil olarak taksi kira desteği sağlanmalıdır.

*Taksicilerimize en az 6 ay geçerli olmak üzere ucuz akaryakıt desteği sağlanmalı, sarı kart gibi bir uygulama ile taksicilerimize devlet akaryakıt konusunda yardımcı olmalıdır.

*Taksicilere özel destek paketi hazırlanmalı bu süreçte mağdur olan taksicilere nakit desteği yapılmalıdır.

[old_news_related_template title="Türkiye'deki coronadan kaynaklı ölü ve vaka sayısı açıklandı" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki corona virüsü salgınıyla ilgili son güncel verileri açıkladı. Son 24 saat içinde 109 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısı 2 bin 600'e yükseldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/24/iecrop/bakan-koca-sozcu1_16_9_1587746579.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-turkiyedeki-coronadan-kaynakli-olu-ve-vaka-sayisi-aciklandi-5772665/"]

[old_news_related_template title="Temel Karamollaoğlu: Her vatandaşımıza 1000 TL destek sağlamalıdır" desc="Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin hazırladığı bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak devletin corona virüsü sürecinde her vatandaşa bin TL destek sağlanması gerektiğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/19/iecrop/07temeldede_16_9_1587242272_16_9_1587322506.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/temel-karamollaoglu-her-vatandasimiza-1000-tl-destek-saglamalidir-5759419/"]