Corona virüsü ile ilgili bilgilendirme yayınları yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu akşam da Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, sağlık kadrosuna 32 bin yeni personel alımı yapılacağını açıkladı. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları...

BAKAN KOCA'DAN PERSONEL ALIMI MÜJDESİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; "İnsan kaynağımızın yeterliliği konusunda kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz. Sağlık çalışanlarının ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz."

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA PERFORMANS ÖDEMESİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sağlık Bakanlığı'nın talebini hızla karşıladıklarını, 32 bin yeni personel alımını da onayladıklarını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığımızın talebini hızla karşıladık. Performans ödemelerini tüm sağlık çalışanları için 3 ay üst tavandan yapacağız. Bunun için 4,5 milyar TL ek kaynak sağlıyoruz. 32 bin yeni personel alımını da onayladık. Sağlık çalışanlarımıza müteşekkiriz, onlar için ne yapsak az" ifadelerine yer verdi. (DHA)

[old_news_related_template title="Son dakika: Bakan Koca: Çin'den ilaç getirdik" desc="Koronavirüs Bilim Kurulu'nun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile gerçekleştirdiği kritik toplantı sona erdi. Bakan Koca toplantı sonrası, Çin'de kullanılan ve başarılı olan bir ilacın Türkiye'de de kullanılmaya başlandığını duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bakan-koca-kritik-toplanti-sonrasi-aciklamada-bulunuyor-5697860/"]