Corona virüsü İtalya'dan tüm Avrupa'ya yayılmaya devam ediyor. Bugüne kadar İtalya'da virüs nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 372'ye yükseldi.

Corona virüsünün yayıldığı İtalya'dan İstanbul'a dönen gazeteci Şirin Payzın'ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım sosyal medyada gündem oldu. Payzın paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

* İst. Havaalanı’nda Corona salgınına dair hiç bir önlem yok. İtalya’dan geliyorum. Salgında 3. ülke.

* Ne kontrol yapıldı ne görevliler maskeli. Ekranda saçma sapan konuşanları dinleyip kelle paça yiyoruz bize bişey olmaz mı diyor yönetenler?

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN PAYZIN'A YANIT

Şirin Payzın'ın tweetini alıtılayarak konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, şöyle yazdı:

* Şirin Hanım, termal kamera taramasından geçişinizi gösteren görüntüleri izin verirseniz buradan paylaşabilirim. Sizi iyi görünce zahmet vermedik :)



[old_news_related_template title="Corona virüsü belirtileri neler? Covid 19 aşısı var mı?" desc="Çin'de ortaya çıkan ve dünyada yaklaşık 40 ülkede görülen corona virüsü nedeniyle ülkemizde de tedirginlik sürüyor. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada 'Corona virüsüne şu ana kadar rastlanmadı. Ama yarın olmayacağı anlamına gelmez.' ifadelerine yer verdi. Peki corona virüsü belirtileri neler? Corona virüsünün neden olduğu Covid-19 hastalığı için aşı bulundu mu?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/26/iecrop/coronav-shutter_16_9_1582737169.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-virusu-belirtileri-neler-covid-19-asisi-var-mi-5647955/"]

 

[old_news_related_template title="Corona virüsünde son haber: DSÖ korkutan açıklamayı yaptı! Ülkelerden art arda haberler geliyor" desc="Dünya Sağlık Örgütü, ilk kez Çin dışında daha fazla yeni Corona virüsü vakasının tespit edildiğini açıkladı. DSÖ'nün açıkladığı verilere göre, Çin'deki yeni vaka sayısı 411 iken, Çin dışındaki ülkelerdeki yeni vaka toplamı 427'ye ulaştı. Almanya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, İtalya'dan Avrupa'ya hızla yayılan virüsü takip edemediklerini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/26/iecrop/corona-virusu-reuters_16_9_1582732716.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusunde-son-haber-dso-korkutan-aciklamayi-yapti-ulkelerden-art-arda-haberler-geliyor-5647885/"]