Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsü salgını ile mücadele kapsamında Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de bin odalı sahra hastaneleri yapılacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmaların 45 gün içinde bitireceğini belirtmişti. Açıklamanın ardından bugün Sancaktepe’den sonra Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nda kurulacak sahra hastanesi için de çalışmalar başladı.



İnşaat çalışmalarının başladığını duyuran CHP'li İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, sahra hastanesi inşaatının açıklandığı gibi Atatürk Havalimanı arazisinde değil DHMİ’ne ait olan ve daha önceki dönemlerde Bakırköy spor tesisleri olarak kullanılan arazide yapıldığına dikkat çekti.

HAVALİMANININ BİTİŞİĞİNDE BAŞLADI

Toplam inşaat alanının 52 bin metrekare olduğu araziye tek katlı, prefabrik yapılar inşa edileceğini anlatan Ataman “3 bölümden oluşacak sahra hastanesinde, sağlık çalışanlarına ait lojmanlar da olacağını öğrendik. Bakırköy Belediyesi’ne henüz bu inşaat ile ilgili bilgi verilmedi. Ayrıca boş durumdaki havalimanı pisti yerine bitişiğindeki arazinin kullanılmasını da dikkat çekici buluyoruz” dedi.

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'daki salgın hastaneleriyle ilgili detayları açıkladı" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'na ve Sancaktepe'deki alana yapılacak olan hastanelerle ilgili detayları paylaştı. Hastanelerin salgından sonra da kullanılacağını belirten Koca, 'Bu hastaneleri tek katlı içinde ameliyathaneleri de olan bütün odaları gerektiğinde yoğun bakım yatağına çekilen hastane olarak planladık' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/07/iecrop/fahrettin-koca-iha_16_9_1586283023.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-saglik-bakani-koca-istanbuldaki-salgin-hastaneleriyle-ilgili-detaylari-acikladi-5732456/"]

[old_news_related_template title="İstanbul'da salgın hastaneleri çalışmalarında son durum" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'na ve Sancaktepe'deki havaalanının olduğu kısma corona virüsü tedbirleri kapsamında hastane yapılacağını açıklamıştı. Sancaktepe’de ilk kepçe vurulurken Atatürk Havalimanı'nda da çalışmaların bugün başlaması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/07/iecrop/resimid_110067291_11006729_16_9_1586244482.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sancaktepedeki-salgin-hastanesinin-yapilacagi-alan-goruntulendi-5730483/"]