Balıkesir'de salça üretimi yapan özel bir tesiste bir çalışan salça ile tuz bulunan havuza çıplak ayaklarıyla girdi.

O anları ise cep telefonu kamerası ile kaydetti. Söz konusu çalışan videoyu TikTok isimli uygulamaya yükledi.

Çok sayıda vatandaş duruma tepki göstererek yetkilileri göreve çağırdı.

TEPKİ SONRASI HESAP KAPATILDI

Tepkilerin ardından ise çalışanın uygulamadaki hesabını kapatıp videoyu sildiği görüldü.

Konuyla ilgili yetkili mercilerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

BALIKESİR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Balıkesir Valiliği tepki çeken skandal görüntülere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. İşletmenin kaçak üretim yaptığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

* 26.08.2020 tarihinde saat 15:20 da bir internet sitesinde yapılan paylaşımda; Altıeylül İlçesi Köseler Mahallesinde hijyenik olmayan şartlarda salça üretimi yapıldığı ve bir çalışanın salça havuzuna ayakları ile girdiği görülmüştür.

* Sitede yapılan paylaşım ihbar olarak değerlendirilmiş ve saat 16:15 de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri ve Altıeylül Belediyesi Zabıta ekipleri ile beraber salça üretim yerine gidilerek 5996 sayılı Kanun kapsamında resmi kontroller yapılmıştır.

8,5 TON SALÇA İMHA EDİLDİ

* Denetlemeler neticesinde salça üretilen yerin F. F. adında şahsa ait olduğu, İşletme Kayıt Belgesinin olmadığı ve kaçak olarak salça üretimi yaptığı tespit edilmiştir. İmalathanede bulunan havuzlarda yaklaşık 5 ton civarında dökme halde 3,5 ton civarında da bidonlarda salça tespit edilmiş ve imha işlemi yapılmıştır.

* İnsan sağlığı ve gıda güvenliği açısından tehlike oluşturması sebebiyle 5996 sayılı Kanun'un 41'inci Maddesi 1'inci Fıkrası (e) bendi gereğince işletmenin faaliyeti durdurulmuştur. Aynı madde gereğince idari para cezası uygulanacaktır.



[old_news_related_template title="Skandal görüntüler... Kadına şiddet bu kez otobüste..." desc="İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde otobüste yolculuk eden bir kişi, bilinmeyen nedenle bir anda yanındaki kadına tokat atarak hakaret etti. Otobüsteki kimsenin müdahale etmediği o anlar bir yolcunun cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/25/iecrop/kadinasiddetdha_16_9_1598340268.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/otobuste-skandal-goruntuler-6005524/"]