Gölün farklı bir kıyısında, 5 kilometre uzaklığa götürülen kumlar, yüklenici firma çalışanları tarafından bu kez iş makinesi değil küreklerle kamyona yüklendi. Kamyona yüklenen kumlar, geçen hafta alındıkları yere dökülecek.

Normalde kumsalın özelliğini yitirmemesi için araç girişinin yasak olduğu, ayakkabıyla dahi basılmaması gereken alandan geriye iş makinesi ve kamyonların lastik izleri kaldı.

JANDARMA ÖNLEM ALDI

Alanda, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yetkilileri de zarar tespiti için kot incelemesi yaptı. Alınan kumlar nedeniyle 1 metrelik kot farkının oluştuğu dikkat çekti. Olayın ardından Yeşilova Jandarma ekipleri, alanda geniş çaplı güvenlik çemberi oluşturarak, bölgeyi kontrol altına aldı.

NELER OLMUŞTU?

Türkiye'nin Maldivleri' olarak bilinen Salda Gölü'nün kıyısında çıplak ayakla dahi basılması yasak olan beyaz kumları üzerinde Millet Bahçesi'nin yapımı için inşaat çalışmalarına başlanmıştı. Kamuoyunu ''Buraya bir çivi bile çaktırmayacağız'' diyerek yanıltan yöneticiler, corona virüsünğ fırsat bilip talana devam ederken gelen tepkiler üzerine çalışmalar durmuştu.

[old_news_related_template title="Salda Gölü ile ilgili son dakika gelişmesi! Görevden alındılar!" desc="'Türkiye'nin Maldivleri' olarak bilinen Salda Gölü'nün kıyısında çıplak ayakla dahi basılması yasak olan beyaz kumları üzerinde Millet Bahçesi projesi kapmasında inşaat çalışmalarına başlanmıştı. Artan tepkiler üzerine CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, iş makinelerinin durdurulduğunu , TOKİ de sorumluların görevden alındığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/14/iecrop/in-1_16_9_1586865543.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/salda-golunde-calisma-durduruldu-gorevden-alindilar-5747702/"]