KKTC’ye sevk edilen askerleri taşıyan otobüs dün Mersin'de Mut-Karaman karayolu Zeytinalanı mevkisinde virajı alamayarak şarampole devrilmiş ve kazada 4 asker şehit olmuştu.

Şehitlerden biri olan 25 yaşındaki Samsunlu Er Caner Mayendağı’nın cenazesi dün akşam askeri uçakla Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirildi. Ardından da hastane morguna götürüldü.

 

ANNE TABUTA SARILARAK VEDA ETTİ

Şehidin cenazesi bugün baba ocağı olan İlkadım İlçesi Hürriyet Mahallesi'ndeki evine getirilerek helallik alındı. Burada yapılan törende baba Levent Mayendağı ve anne Güngör Göksert gözyaşlarını tutamadı. Anne Göksert, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp uzun süre ağladı.

Foto: Sözcü / Şehit Er Caner Mayendağı


ŞEHİTLİĞE DEFNEDİLDİ

Helallik alınmasından sonra şehidin cenazesi tören için Büyük Cami'ye götürüldü. Buradaki törene Samsun milletvekilleri, Vali Zülkif Dağlı, belediye başkanları, şehidin anne ve babasıyla birlikte yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Mayendağı’nın naaşı Kıranköy Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte toprağa verildi.

Foto: DHA /Anne Raziye Dağlı oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü


ACILI BABA GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

Şehit Er Mustafa Dağlı için ise bugün memleketi Tarsus'taki Ulu Cami'de tören düzenlendi. Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile milletvekillerinin katıldığı törende, anne Raziye Dağlı, baba Ali Dağlı ve ağabey Feyyaz Dağlı, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp, gözyaşı döktü. Raziye Dağlı'nın güçlükle ayakta durabildiği cenazede, baba Ali Dağlı'yı ise Vali Su, teselli etmeye çalıştı.

 

İl Müftüsü Şaban Kondi'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Er Mustafa Dağlı´nın cenazesi, Tepeköy Mahalle Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. (DHA)

Foto: DHA / Şehit Piyade Er Samet Çaldır’ın 2 aylık hamile eşi Elif Çaldır, eşinin tişörtüne sarılarak gözyaşı döktü.


EŞİNİN TİŞÖRTÜNE SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜ

21 yaşındaki Samet Çaldır’ın şehit olduğu haberi, Bursa’yı yasa boğdu. Şehidin cenaze namazı, öğle namazını müteakip Mihraplı Camii’nde kılındı. Şehit Piyade Er Samet Çaldır’ın 2 aylık hamile eşi Elif Çaldır, eşinin tişörtüne sarılarak gözyaşı döktü. Annesi Safiye Çaldır ile baba Zülküf Çaldır ayakta durmakta güçlük çekti.

Babası şehit oğlu ambulansa koyulduğunda gözyaşlarıyla el salladı. Şehidin 16 yaşındaki kardeşi Semih’i ise yakınları teskin etti. Cenaze namazına Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın yanı sıra milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. (DHA)

Foto: İHA Şehit Kerim Arslan'ın annesi Güler, babası Osman tabuta sarılarak gözyaşı döktü.


ANNESİ YÜREKLERİ DAĞLADI

Şehit olan 4 askerden Ulaştırma Er Kerim Arslan'ın (21) naaşı Mut Devlet Hastanesinde düzenlenen törenin ardından memleketi Kırıkkale'ye gönderildi. Daha sonra şehidin naaşı kara yoluyla baba ocağı Sulakyurt ilçesine götürüldü. Burada dualar eşliğinde şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda törenin yapılacağı Şeyh Şami Camii'ne getirildi. Namaz öncesinde şehidin ailesi, gelen taziyeleri kabul etti. Şehidin annesi Güler, babası Osman ve kardeşleri Eyüp ile Ecrin tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin annesi Güler Arslan, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşlarına hakim olmadı. Tabut başına gelerek son kez tabuta sarılan Anne Arslan, “Kokun geliyor oğlum, çık bir kere yüzünü göreyim” diyerek yürekleri dağladı. Anne Güler Arslan, arabaya kadar takip ettiği oğluna bakmaya doyamadı. Baba Osman ve kardeşi Eyüp de ayakta durmakta güçlük çekerken Kerim Arslan'ın fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı gözyaşları içinde Çevrimli Köyünde toprağa verildi. (İHA)