Sakarya Akyazı'daki Uşşaki tarikatı dergahında 12 yaşındaki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar olayı ile ilgili iddianame hazırlandı.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Akyazı Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, sapkın şeyh Eyyup Fatih Şağban'ın 38 yıla kadar hapsi isteniyor.

İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

İddianamede tarikat şeyhi Şağban'ın "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğa karşı cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma" suçlarını işlediği belirtiliyor.

İddianamede Eyyup Fatih Şağban'ın "Çocuğun zincirleme cinsel istismarı" suçundan 12 yıldan 22,5 yıla, "Hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 3 yıl 4 aydan 26 yıl 3 aya kadar olmak üzere toplamda; 15 yıl 4 aydan 48 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Önümüzdeki haftalarda hakim karşısına çıkması beklenen Şağban'ın işlediği suç hakkında hem mağdur çocuğun anlatımları, hem yakınlarının tanıklıkları hem de adli tıp raporları ve diğer deliller dosyada yer alıyor.

 

[custom_content title="NE OLMUŞTU?" desc="Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk mahallesinde yaşayan ve kendini Uşşaki tarikatı lideri olarak tanıtan Fatih Nurullah, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle geçen perşembe günü tutuklanmıştı. Sapık tarikat liderinin, mağdur çocuğun babasını olayı örtbas etmeye ikna etmeye çalışırken kullandığı ifadeler ise mide bulandırmıştı. SÖZCÜ’ye konuşan 12 yaşındaki çocuğun babası F.A., Fatih Nurullah'ın 2019 Temmuz ayından itibaren küçük kızı istismar etmeye başladığını ve olayı örtbas etmek için de kendilerine 70 bin lira teklif ettiğini söylemişti."]

[old_news_related_template title="Dergahta çocuğa cinsel saldırı skandalında düşündüren ayrıntılar" desc="Uşşaki tarikatının Sakarya'daki dergahında çocuklara yönelik cinsel istismar olayı gündemdeki yerini koruyor. Savcılık 'soruşturmanın gizliliği' gerekçesiyle kamuoyuna açıklama yapmıyor. Ancak sosyal medyaya yansıyan bazı ayrıntılar tüyler ürpertici. Sapık şeyhin ilk cinsel istismarda çocuğa 100 lira vererek susturmaya çalıştığı, olan bitenden şüphe eden annenin sapkın şeyhi 'Allah dostu bir kişi' diye bildiği için hemen harekete geçmediği, istismarın aile içinde duyulması üzerine de çocuğun babasına 70 bin lira teklif edildiği belirtiliyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/05/iecrop/tarikat-foto-sozcu_16_9_1599293802.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/dergahta-cocuga-cinsel-saldiri-skandalinda-dusunduren-ayrintilar-6023764/"]