Türkiye Değişim Partisi'nin Genel Merkez binasının açılışı için tören düzenlendi. Çankaya Beysukent'te bulunan parti genel merkezinin açılışına, Mustafa Sarıgül ile partililer katıldı. Açılışın ardından yapılan oylamada Mustafa Sarıgül, 50 kişiden oluşan kurucular kurulu tarafından genel başkan olarak seçildi.



ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Açılışın ardından Sarıgül ve beraberindekiler, Anıtkabir'e geçti. Aslanlı yoldan yürüyerek, Atatürk mozolesine çelenk bırakan Sarıgül ve partililer, İstiklal Marşı okuyarak, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesine geçen Sarıgül, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

"Türkiye Değişim Partisi, Atatürk ilkelerini savunan, cumhuriyetin değerlerini geliştirerek koruyan, evrensel hukuk kurallarına uyan, inançlara saygılı, laikliği yaşatan, üretimi destekleyen, hudut ve bayrak birliği diyen, demokratik kitle partisidir. Atam, kurmuş olduğunuz cumhuriyeti ve bize bıraktığınız demokrasiyi evlatlarınız olarak sonuna kadar koruyacağız. Atam, mekanın cennet olsun, evlatların bugün göreve başlıyor."

PARTİSİNİN KURULUŞ, GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKLADI

Sarıgül, Anıtkabir'i ziyareti sonrası bir otelde düzenlenen toplantıda konuştu. Burada partisinin kuruluş, görüş ve düşüncelerini açıklayan Sarıgül, şu ifadeleri kullandı;

*Bugün büyük ulusumuzun yeniden şahlanarak ayağa kalktığı, umutsuzluğun, çaresizliğin, karamsarlığın bittiği gündür. TDP, iktidar ve muhalefetin; bitmiş, tükenmiş, çözüm üretmekten aciz, barış yerine kavga üreten siyasetine nokta koymak üzere geliyor.

*TDP hiçbir ideolojinin, hiçbir ayrımcılığın ne sözcüsü ne de odağı olmayacak. Türkiye Değişim Partisi; ne solun ne sağın bekçisi olmayacaktır. Türkiye artık soğuk savaş döneminin kalıplarına mahkûm edilemez. Bu kavramlar eskimiş ve değerini yitirmiştir.

*Biz fikri, inancı, dini, etnik kökeni ne olursa olsun, bu ülkedeki herkesin kardeşi, dert ortağı, çaresi ve umudu olmaya geliyoruz.

Sarıgül ayrıca, partiyi iki dönemde iktidara taşıyamayan genel başkanın görevini yeni bir isme bırakacağını belirtti. DHA

[old_news_related_template title="Mustafa Sarıgül: 20 Aralık'ta kuruluş dilekçesi vereceğiz" desc="Türkiye Değişim Hareketi'ni partiye dönüştürme hazırlıklarını sürdüren Mustafa Sarıgül Tekirdağ’da parti kurucuları ve il başkanlarıyla toplantı yaptı.  20 Aralık'ta kuruluş dilekçesi vereceklerini dile getiren Sarıgül, 'Biz sağın ya da solun bekçisi değiliz. Ülkemizin ışıklarını Türkiye Değişim Hareketi yakacak” diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/09/iecrop/sarigun-turkiye-degisim-hareketi-foto-iha_16_9_1607518010.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/mustafa-sarigul-yeni-parti-icin-tekirdagdan-yola-cikti-6160374/"]