Son dakika açıklamasıyla şehirler arası giriş çıkış yasağında 9 ilin daha kapsam dışına alındığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsü nedeniyle uygulanan şehirler arası giriş çıkış yasağında 9 il için daha yasağın kaldırıldığını bildirdi. İşte o iller..

ŞEHİRLER ARASI GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILAN İLLER HANGİLERİ?

Türkiye'de corona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla 30 büyükşehir ile Zonguldak'a seyahat yasağı uygulaması getirilmişti. Şehirlere giriş ve çıkışlar sonlandırılmış ve özel izne bağlanmıştı. Son olarak Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'ya giriş ve çıkışlar serbest bırakılmıştı.

Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 il için daha giriş çıkışların serbest olduğunu duyurdu. Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerine de giriş-çıkış kısıtlamasının kaldırıldığı ifade edildi.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Corona virüs tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlar artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet Kapısından alınabiliyor. Seyahat izin belgesi almak için öncelikle TC kimlik no ve şifre ile giriş yapılıyor. Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor.

SEYAHAT İZİN BELGESİ E DEVLET

[old_news_related_template title="Hangi günler sokağa çıkma yasağı var? Sokağa çıkma yasağı kaç gün?" desc="Sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak yeni açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak tarihleri açıkladı. Peki hangi günler sokağa çıkma yasağı var? Sokağa çıkma yasağı kaç gün sürecek? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yapılan açıklamalar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/11/iecrop/sokagacikmayasagi_16_9_1589215088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/hangi-gunler-sokaga-cikma-yasagi-var-sokaga-cikma-yasagi-kac-gun-5808072/"]

[old_news_related_template title="Sokağa çıkma yasağında market, bakkal, manav ve fırınlar hangi günlerde açık olacak?" desc="Sokağa çıkma yasağına ilişkin yeni kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Vatandaşların yakından takip ettiği sokağa çıkma yasağında marketlerin, bakkalların, manav, fırın gibi işletmelerin ve online platformların açık olacağı tarih ve saatler belirlendi. Peki sokağa çıkma yasağında marketler, bakkallar, manav ve fırınlar hangi günlerde açık olacak?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/11/iecrop/market_16_9_1588342956_16_9_1589216247.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sokaga-cikma-yasaginda-market-bakkal-manav-ve-firinlar-hangi-gunlerde-acik-olacak-5808099/"]