Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada yaklaşık 1 aydır normalleşme takviminde yer alan hususları, gelişmeleri yakından takip ederek her hafta peyderpey açıkladıklarını söyledi.

Şehirler arası seyahat sınırlamasının 1 Haziran itibari ile tamamen kaldırılacağını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;

Yaklaşık 1 aydır normalleşme takvimimizde yer alan hususları gelişmeleri yakından takip ederek her hafta peyderpey açıklıyoruz. Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılmıştır. Gelişmeleri takip ederek olumsuz bir durum görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz.

Şehirler arası seyahat yasağı, ilk etapta 7 ardından 9 ilde kaldırılmıştı.

“EPEY MESAFE KAT ETTİK”

Salgının kontrol altında tutulduğunu söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

*Aldığımız tedbirler sayesinde yeni hasta sayımız ile yoğun bakım ve solunum cihazına bağlı hasta sayımız sürekli azalıyor. Testleri yaygınlaştırarak takipleri tavizsiz sürdürerek salgını kontrol altında tutuyoruz.

*Hastalığın tedavisinde ihtiyaç duyulan ilaçların ve cihazların üretimi konusunda da epeyce mesafe kat ettik. Yurt dışı teminin ve özel sektörün desteğinin yanı sıra milli savunma bakanlığı ilaç fabrikaları da üretime başladı.

[old_news_related_template title="Kamu çalışanları iş başı yapacak" desc="Cumhurbaşkanlığı Kabine tarafından alınan yeni kararlar gereği idari izinli sayılan kamu çalışanları 1 Haziran'da yeniden iş başı yapacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/28/iecrop/kamu-dha_16_9_1590687687.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-kamu-calisanlari-is-basi-yapacak-5842347/"]