İdlib'den son dakika haberleri gelirken, Serakib'in tam olarak nerede olduğu merak edilmeye başlandı. Suriye'de bulunan Serakib'in haritadaki konumunu sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz.

SERAKİB NEREDE?

Sarakib, Suriye'nin kuzeybatısında, idari olarak İdlib'in doğusundaki İdlib Valiliği'ne ait bir şehirdir. Şehir deniz seviyesinden 370 metre yüksekliktedir.



İDLİB NEREDE?

İdlib veya İdlip, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan ve aynı isimli yönetim bölgesinin merkezi olan şehir. Halep'e 60 km uzaklıktadır.Bulunduğu ilin Türkiye'ye de toprak komşuluğu vardır. Bu nedenle Hatay ve Kilis gibi güney illerle benzerlikler gösterir.

[old_news_related_template title="İdlib'den gelen haberler sonrası Türkiye ile NATO arasında kritik görüşme!" desc="İdlib'den gelen haberler sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştüğü belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/idlibden-gelen-haberler-sonrasi-turkiye-ile-nato-arasinda-kritik-gorusme-5650431/"]