Bodrum Havaalanı, 1 Temmuz’da (bugün) Ukrayna’dan gelen ilk yolcu uçağını karşıladı. Kiev kentinden gelen turistlere, Lujo Hotel ev sahipliği yaptı.

Sezonun ilk yabancı misafirlerini ağırlama imkanı bulan otel yetkilileri, Kiev’den gelen 330 yolculu uçağı, apronda su takı gösterisi ile karşıladı. Otel yetkilileri, turistlerin, rahat ve temiz bir tatil geçirebilmeleri için gerekli corona tedbirlerini aldıklarını belirtti.



YENİ UÇUŞLAR BELLİ OLDU

1 Temmuz’da Ukrayna Kiev’den kalkan uçak, sezonun gecikmeli de olsa başladığını müjdeledi. Bodrum'a 8 Temmuz’da da Almata’dan yeni bir turist kafilesinin geleceği belirtildi.

[old_news_related_template title="Bodrum’a yerli turist gelmeye başladı" desc="Muğla’nın Bodrum ilçesinde açılan otellere, 1 Haziran’dan itibaren kalkan seyahat kısıtlaması ve yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yerli turist gelmeye başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/04/iecrop/tatil2_16_9_1591269124.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/seyahat/bodruma-yerli-turist-gelmeye-basladi/"]

[old_news_related_template title="Turizmde kritik 10 gün" desc="Pandemi sebebiyle turizm sezonunun önemli bir kısmını kaybeden Türkiye için önümüzdeki 10 gün oldukça kritik. Önümüzdeki 10 günlük süre içinde Rusya, İngiltere ve Almanya'nın Türkiye'ye yeniden uçuşları başlatıp başlatmayacağı belli olabilir. Vaka sayılarındaki yeni artışlar şu an turizmin önündeki en büyük engel olarak göze çarpıyor. Sektör Rusları temmuz ortasında Türkiye'ye beklerken Almanya'dan henüz konuyla ilgili somut bir adım gelmedi. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Rusların, Almanların ve İngilizlerin Türkiye'ye bu yaz tatile gelişleriyle ilgili olarak, 'Türkiye’ye de kesin bir hayır demiş değiller, konuşmaları kesmiş değiller. Sorularının cevaplarını veriyoruz, düzeltilmesi gereken şeyler varsa düzeltiyoruz. Ben umutluyum' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/22/iecrop/shutterstock_1758937007_16_9_1592827216.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/turizmde-kritik-10-gun-5888554/"]