Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda bazı tutuklu ve hükümlülerde Covid-19 belirtilerinin gözlemlenmesi üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu 7 numaralı L tipi Cezaevi'nde koronavirüs belirtileri gözlemlenen ve hemen akabinde sağlık kurumuna sevk edilen 2 tutuklu/hükümlünün Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı aktarılan açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde, iki şahısla temasta olduğu değerlendirilen tutuklu/hükümlüler üzerinde kapsamlı bir filyasyon çalışması yapıldığı, testlerde 42 tutuklu/hükümlünün daha Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı anlatıldı.

''SAĞLIK DURUMLARI İYİ''

Odalarından derhal çıkarılarak izole edilen tutuklu/hükümlülerin, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uzman doktorlar tarafından yapılan muayene, tetkik ve testlerin sonucunda herhangi bir semptom göstermeyen 40 tutuklu/hükümlünün tedavi ve takibinin, kurumda belirlenen izolasyon alanında doktor gözetiminde yapılmasına karar verilmiştir. Diğer 2 tutuklu/hükümlünün tedavisine ise bir süre daha hastane ortamında devam edilecektir. Hastanede tedavisi süren ilk 2 vaka da dahil edildiğinde; Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda Covid-19 tanısı konulan 44 tutuklu/hükümlünün genel sağlık durumları iyidir. Bu hassas süreç şeffaflıkla yürütülmekte olup tedavisi devam eden her bir tutuklu/hükümlünün ailesi bilgilendirilmiştir."

Binlerce tutuklu ve hükümlünün bulunduğu Silivri Cezaevi'nde OdaTV yöneticileri Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, iş insanı Osman Kavala ve diğer tutuklu gazeteciler de bulunuyor.

[old_news_related_template title="Barışların ilk duruşma tarihi belli oldu!" desc="MİT görevlisi şehidin cenaze törenine ilişkin görüntüleri yayınladıkları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan OdaTV yöneticileri Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel'in de aralarında bulunduğu 8 gazeteci hakkında açılan davanın ilk duruşması 24 Haziran'da görülecek. İddianameyi kabul eden İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, 6 gazetecinin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir üye Barış Terkoğlu'nun tahliye edilmesi yönünde oy kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/08/iecrop/shutterstock_16_9_1587744697_16_9_1588860471_16_9_1588936307.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/barislarin-ilk-durusma-tarihi-belli-oldu-5802074/"]