Hafta içinde yapılan kabine toplantısı sonrası, corona virüsü karşı bu hafta uygulanacak sokağa çıkma yasağı uygulamasının tarihleri açıklandı. Ayrıca bazı illerde sokağa çıkma yasaklarının iptal edildiği de belirtildi. Peki, sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 16-17-18 ve 19 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı hangi illerde olacak?

16-17-18 VE 19 MAYIS'TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE OLACAK?

İçişleri Bakanlığı dört günlük sokağa çıkama yasağına ilişkin genelgeyi valiliklere gönderdi. Genelge kapsamında, 15 Mayıs saat 24.00 ile 19 Mayıs saat 24.00 arasında büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van ile Zonguldak olmak üzere toplam 15 il sınırları içinde bulunan vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı.

Sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR?

Hafta içinde yapılan kabine toplantısı sonrası sokağa çıkma yasağının tarihleri de belli oldu. Buna göre, 16-17-18-19 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Belirlenen illerde sokağa çıkma yasağı 15 Mayıs Cuma gecesi 00.00 itibariyle başlayacak ve 19 Mayıs Salı günü 23.59 itibari ile bitecek.