Artan corona virüsü vakalarıyla birlikte akıllara gelen sorulardan biri de pandeminin ilk dönemlerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının yeniden başlayıp başlamayacağı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, sokağa çıkma yasağının şu anda söz konusu olmadığını söyledi.

Çataklı, şöyle konuştu:

* Sağlık Bakanlığımızın Bilim Kurulu değerlendirme yapıyor, bir tavsiyede bulunuyor. Sağlık Bakanlığımız değerlendirdikten sonra İçişleri Bakanlığına iletiliyor. O çerçevede tedbirler geliştiriliyor. Bu canlı süreç, dinamik süreç.

* Bu canlı süreç, dinamik süreç. Bu kapsamda zaten zaman zaman belli tedbirler alınıyor ama sokağa çıkma kısıtlaması ve benzeri ile ilgili alınmış bir karar yok.

* Şu anda bir değerlendirme de yok ama ilerleyen süreçte inşallah bu aşamaya gelmeyiz. (İHA)


[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan: Maalesef tavsiyelere uyulmuyor" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk etabı bugün hizmete girecek olan İstanbul Göztepe Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu. Giresun'da miting yapıp vatandaşa çay dağıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan hastane açılışında vatandaşların pandemi kurallarına uymamasından yakındı. Erdoğan, 'Sürekli söylememize rağmen maalesef tavsiyelere uyulmuyor. 'Düğünlerde dikkat' diyoruz maalesef uyulmuyor, 'mesafe' diyoruz uyulmuyor, 'maske' diyoruz uyulmuyor' dedi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/05/iecrop/erdogan_16_9_1599311132.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/goztepe-sehir-hastanesinin-ilk-etabi-torenle-aciliyor-6024071/"]

[old_news_related_template title="Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan hastaneden tüyler ürperten görüntüler!" desc="Ankara corona virüsü vaka sayısındaki artışla gündemdeki yerini korurken, Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde yüzde 100 doluluk oranıyla salgına karşı büyük mücadele veriliyor. Görüntülenen yoğun bakım ünitelerinde, genç hasta sayısının fazla olması dikkat çekiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/05/iecrop/fotodha.gaziuniversitesi_16_9_1599301837.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yuzde-100-doluluk-oranina-ulasan-hastane-goruntulendi-6023906/"]