Corona virüsü ile mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta tüm haftasonunu kapsayacak şekilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İçişleri Bakanlığı’nın akşam saatlerinde açıkladığı sokağa çıkma yasağından istisna tutulacak kişi ve kurumlar bellirlendi.

MARKETLER VE BAKKALLAR AÇIK OLACAK MI?

Sokağa çıkma yasağından istisna tutulacak kişi ve kurumlar arasında market ve bakkallar yer almıyor. Marketler bu süre zarfında kapalı olacak.

AÇIK OLACAK İŞYERİ, İŞLETME VE KURUMLAR

a) Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı işyerleri,

b) Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretiminin yapıldığı işyerleri,

c) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,

d) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.)

e) Her bir 50.000 nüfusa bir adet olmak üzere göre valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri,

f) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (Tüpraş, termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi)

g) PTT, Kargolar vb dağıtım şirketleri,

h) Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri,

[old_news_related_template title="Sokağa çıkma yasağından kimler istisna tutulacak? Yasakta açık olacak yerler..." desc="İçişleri Bakanlığı corona virüsü salgını nedeniyle İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli dahil 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasaktan istisna tutulacak kişi ve kurumlar ise şöyle..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/10/iecrop/taksim-dha_16_9_1586546358.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sokaga-cikma-yasagindan-kimler-istisna-tutulacak-5740078/"]