Corona virüs ile mücadele kapsamında Bolu Valisi Ahmet Ümit, İzzet Baysal Caddesi üzerinde basın mensupları ile bir araya geldi. Kentteki, son durum hakkında açıklamalarda bulunan Ümit, son 3 günde tespit edilen vaka sayısını açıkladı.



"SALGIN DEVAM EDİYOR"

Bugün 2, geçtiğimiz gün 7, ondan önceki gün ise 8 vaka tespit ettiklerini duyuran Vali Ümit, şu ifadeleri kullandı;

*Bilindiği gibi bu süreç başladı ama korona virüs salgını bitmiş değil. Salgın devam ediyor. Örneğin bugün 2 tane pozitif vaka tespit edildi. Dün 7 tane tespit edildi. Önceki gün 8 tane tespit edildi.

"ÇOK İYİ UYMAMIZ GEREKİYOR"

*Zaman zaman pozitif vaka tespitleri oluyor. Kısacası, Yine mutlaka maske takmamız gerekiyor. Hijyen şartlarına çok iyi uymamız gerekiyor.

*En önemlisi bunu toplumumuzun her kademesinde yapmamız gerekiyor. Belli kesimin yapması, belli kesimin yapmaması doğru değil.

*Tedbirlere uyarsak, yerine getirirsek biz pandemi ile mücadele noktasında geriye dönmek zorunda kalmayız. İHA

[old_news_related_template title="Corona virüsü telafi eğitimleri başlıyor! Ateşi ölçülen derse girecek" desc="Türkiye, 16 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında kapalı olduğu günler için özel okullar, kurs ve rehabilitasyon merkezlerinde telafi eğitimine başlıyor. Öğrenciler, okullara uzaktan ateş ölçerle alınıp, her 4 saatte bir ateşi ölçülerek dersliğe alınacak. Servislere maskeyle binilecek. Pandemi kurallarına uymayan okullar, kurslar cezalandırılacak. Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, 'Okullarımız telafi eğitimine hazır. Öğrencilerimizin sağlığı için her türlü tedbir alındı, alınmaya da devam edecek' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/01/iecrop/okul-dha_16_9_1591020950.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/corona-virusu-telafi-egitimleri-basliyor-atesi-olculen-derse-girecek-5848984/"]

[old_news_related_template title="Ankara'da kafede perdeli corona virüsü önlemi!" desc="Ankara'da corona virüsü tedbirleri kapsamında kapalı olan kafe ve restoranlar, yeniden açıldı. Coronaya karşı tüm önlemlerin alındığı işletmelerden bazılarında masalar arasına bulaş riskine karşı perde çekildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/01/iecrop/ankara-kafe-dha-1_16_9_1591020583.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ankarada-kafede-perdeli-corona-virusu-onlemi-5848986/"]