Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, 'Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar' başlığı ile yer alan kararnameye göre; İçişleri Bakanlığı bünyesindeki 427 mülki idare amirinin görev yerlerinin, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi.

Buna göre; Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Volkan Barış Göçmez, Kaçakçılık, İstihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı'na Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Gazi Levent Kurtoğlu, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Dairesi Başkanlığı'na Derik Kaymakamı Hakan Kafkas atandı. Ayrıca, İller İdaresi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri, Göç İdaresi, Hukuk Hizmetleri, Strateji Geliştirme genel müdür yardımcılıkları ve daire başkanlıklarına da atamalar yapıldı.

200'DEN FAZLA İLÇENİN KAYMAKAMI DEĞİŞTİ

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Diyarbakır gibi pek çok şehirde bulunan 200'den fazla ilçenin kaymakamı değişti. Bu kapsamda, Buca Kaymakamlığına Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer, Mamak Kaymakamlığına Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Diyarbakır-Bağlar Kaymakamlığına 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, Soma Kaymakamlığına Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya atandı.

Ayrıca 83 kaymakam ise çeşitli illere vali yardımcısı olarak atandı. 44 ilin vali yardımcısı da başka şehirlere yine vali yardımcısı olarak atandı. 35 vali yardımcısı ise kaymakamlık görevine getirildi. (DHA)