Acı haberi İçişleri Bakanlığı duyurdu. Hakkari'de yürütülen operasyonda bir askerimizin şehit düştüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*Yıldırım-2 Cilo Operasyonu kapsamında, Hakkari Yüksekova kırsalında, İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonda, mağarada kıstırılan teröristlerle çıkan çatışmada, bir Jandarma Astsubayımız şehit olmuştur.

*Operasyonda, 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Kahraman Jandarma Astsubayımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Aktay'ın (28) acı haberi, memleketi Konya'nın Yunak ilçesi Kuzören Mahallesi'nde oturan ailesine verildi. Evli olan şehit Aktay'ın 2 ay önce baba olduğu öğrenildi.

Şehit Aktay'ın cenazesinin yarın Kuzören Mahallesi'nde toprağa verilmesi bekleniyor.

Foto: DHA


BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Şehit haberinin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün şehidimizin şehadetinden sonra Yüksekova’da, bir çok olayın failleri; Turuncu Kategoride aranan Eyyüp Alper ve Ahmet Akman adlı teröristler ölü ele geçirildi. Şehidimizin ve birçok eylemdeki şehitlerimizin kanını yerde bırakmayan silah arkadaşlarından Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

3 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

İçişleri Bakanlığı, 8 Eylül tarihinde Van'da başlatılan Yıldırım-10 Norduz Operasyonu kapsamında Çatak ilçesi kırsalında 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonda 1 Jandarma yüzbaşı ile 2 Jandarma uzman çavuşun şehit olduğunu ve 1 Jandarma yarbayın yaralandığını duyurmuştu.