Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada üç askerin yaralandığını, yapılan tüm müdahalelere rağmen bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Çatışmada beş teröristin etkisiz hale getirildiğini duyuran MSB'nin açıklamasında "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ve asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri yer aldı.

SAMSUN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Çatışmada 24 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Süleyman Ural'ın şehit olduğu öğrenildi. Şehidin Vezirköprü ilçesi Çekalan Mahallesi’ndeki baba ocağına acı haber ulaştı.

Şehit Ural, yarın Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak.

[caption id="attachment_5977306" align="alignnone" width="1200"] Şehit Piyade Uzman Onbaşı Süleyman Ural. FOTO: İHA[/caption]

BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, başsağlığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

* Silah arkadaşımız 8 Ağustos 2020 tarihinde Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit olmuştur.

* Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.



[old_news_related_template title="İskenderun'dan acı haber: Bir şehit" desc="Hatay'dan acı haber geldi. İskenderun'da elektrik akımına kapılan asker şehit oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/06/iecrop/sehit-dha_16_9_1596749095.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/iskenderundan-aci-haber-bir-sehit-5974325/"]