Afrin'de sivillere yönelik hain saldırıyı, Milli Savunma Bakanlığı (MSB), duyurdu. Yapılan ilk açıklamada, Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin ilçesinde terör örgütü PKK/YPG’nin bomba yüklü yakıt tankeri ile saldırısı sonucu en az 35 sivilin yaşamını yitirdiğini, 30’dan fazla sivilin yaralandığını belirtti.

BOMBA YÜKLÜ TANKERLE SALDIRDILAR

Olay yerinden görüntüleri paylaşan Milli Savunma Bakanlığı, “İnsanlık düşmanı PKK/YPG, Afrin’de yine masum sivilleri hedef aldı. Afrin şehir merkezinde sivillerin yoğun olduğu bir bölgede bomba yüklü yakıt tankeri ile saldırı düzenleyen teröristler, ilk belirlemelere göre en az 35 masum sivili katletti, 30’dan fazla sivili de yaraladı” açıklamasını yaptı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTTI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada ise ölü ve yaralı sayısının arttığını vurgulayarak, "Eli kanlı terör örgütü PKK/YPG’nin, Afrin’de masum sivillere yönelik düzenlediği bombalı araç saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 11’i çocuk olmak üzere 40’a, yaralıların sayısı ise 47’ye yükseldi" ifadeleri kullanıldı.

HATAY VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği’nden Suriye’nin Afrin ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada kamyonete yüklenmiş EYP'nin patladığı olayda 42 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı duyuruldu. Açıklamada ayrıca bir şüpheli şahsın da yakalandığı belirtildi.

Hatay Valiliği açıklamasında şu ifadeler kullanıldı;

*24 Nisan 15.40 sıralarında Afrin Merkez Eski Afrin Mahallesi’nde bulunan Pazar yerinde meydana gelen mazot yüklü kamyonete yerleştirilen parça ve basınç etkili EYP’nin patlaması neticesinde; ilk belirlemelere göre 42 şahıs hayatını kaybetmiş olup, 30 şahıs ise çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.

*Patlamanın da etkisi ile olay yerinde meydana gelen yangın söndürülmüş olup, patlayan aracı olay yerine getiren şüpheli şahıs emniyet birimlerimiz tarafından yakalanmıştır. Yaralıların tedavisi Afrin ve Hatay’da hastanelerde devam etmektedir.

 

PATLAMA ANINA AİT GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan PKK/YPG tarafından Afrin şehir merkezinde bomba yüklü yakıt tankeri ile düzenlenen bombalı araç saldırısına ait güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.

[old_news_related_template title="IŞİD'li terörist İstanbul'da yakalandı" desc="Suriye'den İstanbul'a gelen IŞİD terör örgütü üyesi düzenlenen operasyonla yakalanarak tutuklandığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/26/iecrop/gozalti-iha_16_9_1587917181.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/isidli-terorist-istanbulda-yakalandi-5775834/"]

[old_news_related_template title="Terör örgütü PKK/YPG'nin kirli 'corona virüsü' oyunu" desc="Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre terör örgütü PKK/YPG'nin, Suriye'nin Haseke bölgesinde, rejim kaynaklı su sorununu Türkiye'nin üzerine yıkarak kara propaganda hazırlığı içinde olduğu ortaya çıktı. Kaynaklar, PKK'nin, Türkiye'nin 'yeni tip corona virüsü (COVID-19) salgınına neden olmak istediği' yönünde gerçek dışı iddialarla, bölgede Türkiye düşmanlığını yaymayı amaçladığını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/26/iecrop/pkk-dha_16_9_1586618177_16_9_1587901758.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/teror-orgutu-pkk-ypgnin-kirli-corona-virusu-oyunu-5775390/"]