AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası basın toplantısı düzenledi.

Çelik, toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiğini, MYK üyelerinin bir kısmının Ankara, bir kısmının ise İstanbul'dan katıldığını bildirdi. Toplantıda, corona virüsü salgını ile mücadelenin ele alındığını belirten Çelik, alınan tedbirlerin kapsamlı şekilde değerlendirildiğini bildirdi.

"KATI TEDBİLER ALINDI"

Çelik, virüse dönük alınan tedbirlerin vatandaşların hayatını korumak için olduğunu belirterek, hayat akışının felç olmaması, hayatın akışını kolaylaştıracak tedbirlerin alınmasının da son derece önemli olduğunu vurguladı.

Bunun belli bir denge içerisinde yürütülmesi gerektiğini belirten Çelik, şöyle konuştu;

*Ortaya konulan bu çalışmalar neticesinde bütün sivil unsurlar da seferber olmuştur. Bu salgının etkilerini azaltılması için ilk planda devreye konulan 100 milyarlık kaynak seti, bunun yaratacağı ilk etkileri göğüslemek bakımından son derece önemli olmuştur.

*Virüsün ortaya koyacağı olumsuzlukları dengeleyecek, göğüsleyecek aynı zamanda hayatın akışını, tedarik zincirini akıbete uğratmayacak şekilde bir sürecin işlemesi hassasiyetle gözetilmiştir.

*Dünyada hiç kimse bu afetin ne kadar süreceğini bilmiyor. Fakat bilinen bir şey var. Tedbirlere ne kadar uyulursa bu afetle mücadele konusunda zaman o kadar kısalıyor.

*Bu sürede fırsatçılık yapalar söz konusu oldu. Bunlara karşı katı tedbirler alındı. Vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri inceliyoruz.

*Vatandaşlarımız bu krizden fırsatçılık yaparak gelir elde etmeye çalışanları muhakkak şikayet etmeliler. Hiçbir şekilde bu istismara müsaade etmemiz söz konusu değildir. DHA

[old_news_related_template title="Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan corona virüsüyle mücadelede yeni tedbirleri açıkladı" desc="Corona virüsüyle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 şehre araç giriş-çıkışlarının yasaklandığını söyledi. 20 yaş altındakilere de sokağa çıkma yasağı getirildiğini ifade eden Erdoğan, 'Dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız için de yeni bir uygulama başlatıyoruz. Pazar yerleri ve marketler gibi, insanların toplu bulunduğu alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/03/iecrop/erdogan-dha1_10946135_16_9_1585937349.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-aciklama-yapacak-5723863/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Bakan Koca, Türkiye'deki son corona virüsü vaka sayısını açıkladı (03.04.2020)" desc="Corona virüsüyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen son Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu. Bugün virüs nedeniyle 69 kişinin daha hayatını kaybettiğini söyleyen Koca, yeni vaka sayısının da 2 bin 786 olduğunu belirtti. Böylece Türkiye'deki toplam vaka sayısı 20 bin 921, toplam ölü sayısı ise 425 oldu. Öte yandan Bakan Koca, 'Tarama yaptığımız gördüğümüz bir vakanın kimlere bulaştırmış olduğunu analiz ettiğimiz İstanbul'da bir kişinin toplam bulaştırdığı kişi sayısı 16' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/03/iecrop/koca-iha_16_9_1585937242.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bilim-kurulu-toplantisi-sonrasi-bakan-kocadan-kritik-aciklamalar-5723758/"]