Hükümete yakın bir medya kuruluşuna ait olan dergide 'hilafet çağrısı' yapılmasına tepkiler büyüyor. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmenin yanlış olduğunu belirterek "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" dedi. Çelik'in Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

* Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu nitelikleriyle Cumhuriyetimiz hepimizin ortak çatısıdır. Ülkemizin siyasal rejimi büyük sosyal ve siyasal tecrübelerden geçmiş ve geleceğe yürümektedir.

CUMHURİYET GÖZBEBEĞİMİZDİR

* Türkiye’nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmek yanlıştır. Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir. Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir.

* Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve büyük bir devlet olmasının yanı sıra, tüm dünyada bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Sorumluluğumuz ahlaki ve siyasidir. Siyasal temeli olmayan kamplaşmalar yerine ortak ideallerimizle geleceğe yürümeliyiz.

* Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Milletimizin duası ve desteğiyle, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz ve insanlık için erişilmez denilen hedeflere yürüyoruz. Cumhuriyetimiz parlamaya devam edecektir. Milletimizin tüm fertleri bu gelecekte pay sahibidir.

ATATÜRK'Ü SAYGIYLA YAD EDİYORUZ

* Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı, devletimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı kahramanlarını rahmetle ve saygıyla yad ediyoruz. Tarihten bugüne kesintisiz bir halka olarak devam eden mücadele azmimizi daha da kuvvetli kılıyoruz.

* Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimiyle milletimizin özlemlerine sağlam adımlarla ulaşacağız. Duamız milletimizledir. Gayretimiz biricik ülkemiz içindir. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti...

[old_news_related_template title="Albayrak Medya Grubu'nun dergisinden skandal çağrı!" desc="Albayrak Medya Grubu'nun Gerçek Hayat dergisi skandal bir kapak hazırladı. Derginin 27 Temmuz tarihli sayısında 'hilafet' çağrısı yapılarak 'Şimdi değilse ne zaman?' ifadeleri kullanıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/26/iecrop/01-1_16_9_1595790988.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/albayrak-medya-grubunun-dergisinden-skandal-cagri-5954141/"]

 

[old_news_related_template title="Akit TV'de skandal sözler: Bunun arkasına bir hilafet gelmeli" desc="Akit TV'de Fatin Dağıstanlı'nın sunduğu Pazar Manşeti programında dikkat çeken sözler sarf edildi. Musa Biçkioğlu'nun konuk edildiği programda Dağıstanlı, Ayasofya ile ilgili olarak, “Şu mesaj önemliydi, bunun arkasına bir hilafet gelmeli, ben bunu önemsiyorum çünkü. Ki siz çok iyi analiz ettiniz. Bunun hem siyasal hem ekonomik çok büyük bir getirisi de olacak Türkiye bağlamında. Hem de ümmet için de önemli bir gelişme olacak” dedi. Biçkioğlu ise, 'Ayasofya’nın hak ettiği misyona döndürülmesi, elzemdir, hayatidir ve kritiktir bunun hakkı bilinmeli ve verilmeli' şeklinde konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/12/iecrop/fatindagistanlisozcu-1_16_9_1594561764.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akit-tvde-skandal-sozler-bunun-arkasina-bir-hilafet-gelmeli-5926722/"]