İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle

- Devletimizin düşürüldüğü gülünç durumun, ibretlik bir vesikası. Eski damat bakanın istifa sürecinde, Sayın Erdoğan’ın internet ve sosyal medya yasaklarında neden bu kadar ısrar ettiğini daha iyi anladık…

18 YILDA HİÇ DEVLET ADABI ÖĞRENEMEDİNİZ Mİ?

- Kendisi lafa geldi mi "Biz devlet yönetiyoruz devlet…" diye parmak sallarken, bir bakanı Twitter, son olarak da damadı, Instagram üzerinden istifa etti. Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde artık her bakan, kendine göre bir sosyal medya mecrası seçip, oradan istifa ediyor.

- Önümüzdeki süreçte, kabinenin bir diğer ultra başarılı üyesinin, yani Tarım Bakanı’nın da, TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz… Böyle bir ciddiyetsizlik olabilir mi? 18 yılda, hiç mi devlet adabı öğrenemediniz?

GAZETECİLİK MESLEĞİNE BU KADAR MI SIRTINIZI DÖNDÜNÜZ

- Bu vesileyle, iktidar medyasının hakkını da teslim etmeden geçmeyeyim. Tüm havuz medyasını, Sayın Albayrak’ın istifa sürecinde gösterdikleri üstün gazetecilik başarısından dolayı tebrik ediyorum. Biz medyanın Saray'a bağlı olduğunu biliyorduk ama, bu gerçeği, milletin huzurunda, olabilecek en rezil şekilde itiraf etmelerini, doğrusu beklemiyorduk.

- Türkiye’nin Hazine ve Maliye Bakanı istifa etmiş. Dünya basını, Avrupa basını, olanı biteni manşetten veriyor. Yabancı ekonomi kanalları, flaş haber olarak alt yazı geçiyor. Amerikan basını bile, başkanlık seçimini bırakıp, son dakika gelişmesi olarak Türkiye’ye bağlanıyor.

- Ancak saray medyasında tek bir haber dahi yok… Medyanın görevi, Türk milletine haber vermektir. Elbette, medya kanalları arasında görüş farklılığı olur. Ama ayyuka çıkmış bir haberi gizlemek olmaz. Gazetecilik mesleğine, bu kadar mı sırtınızı döndünüz? Türk milletinin haber alma özgürlüğüne, bu kadar mı kastettiniz? Yazıklar olsun.



VATANDAŞA AKIL VERECEĞİNE, UZUN VADELİ KREDİ VER

- Sayın Erdoğan; Vatandaşa akıl verme, destek ver. Devlet, "Üzerine biraz daha koyup yenisini yapsalardı" demez. Devlet, "Ben vatandaşımın yanındayım, gelin birlikte yapalım" der.

- Devlet, kendi işini, zor durumdaki vatandaşına yıkmaz. Devlet, vatandaşının sırtındaki yükü alır. Devlet, zor günler için topladığı deprem vergilerini saçıp savurmaz. Devlet, sözünü tutar, topladığı 35 milyar doları, milletinin evlerinde sağ salim oturması için harcar.

- O beş müteahhidinizin yapı stokunu eritmek için, kamu bankaları üzerinden, sudan ucuz krediler verdiniz. Gelin, vatandaşlarımıza da aynı imkanı tanıyın. Akıl vereceğinize, gelin, sıfır faizli, uzun vadeli kredi verin, vatandaşımız yarasını daha hızlı sarsın. Evi hasarlı olan yenisine, az hasarlı olan, daha sağlamına kavuşsun. Bunu, yaklaşmakta olan büyük İstanbul depremi için de, bir an önce yapın.

- Kentsel dönüşümü, müteahhitlerinizi zengin etmek için bir fırsat olarak değil, vatandaşın can ve mal güvenliğini, sağlama almak için bir fırsat olarak kullanın. Birçok binanın kontrolleri yapıldı. Deprem simülasyonları yapıldı. Şimdi devleti yönetenlere düşen, bir an önce kolları sıvamaktır. Beş müteahhidiniz biraz beklesin, uygun kredileri biraz da bu işe kullanın.