Ankara Valisi Vasip Şahin "Meterolojiden alınan son tahmin ve değerlendirmelere göre Ankara genelinde devam eden kar yağışı karla karışık yağmura dönüştüğü ve buzlanma beklenmediği için İlimizde eğitime ara verilmesi düşünülmemektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur." açıklamasında bulundu.

Vasip Şahin Twitter hesabından Ankara Valiliği'nin "Meteorolojik verilere göre yarın Ankara ve çevresinde fırtınanın (50-80 km/sa) seklinde esmesi beklendiğinden soba ve doğal gaz zehirlenmeleri, ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusu kamuoyunun bilgisine sunulur." açıklamasını paylaştı.

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan etkili kar yağışı, cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı, saatler ilerledikçe etkisini artırdı. Cadde ve sokaklar beyaza bürünürken, kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları yapıldı.

Başkent'te sabah saatlerinde başlayan etkili kar yağışı, cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Fotoğraf: İHA


ANKARA HAVA DURUMU

 

Fotoğraf: Meteoroloji Genel Müdürlüğü


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, bölge genelinin çok bulutlu,iç kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı,kıyı kesimlerinin ise yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın doğu ve güneydoğulu yönlerden hafif ve orta kuvvette, Ankara'nın güney ve doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Rüzgarın, Ankara çevrelerinde doğu ve güneydoğulu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/sa) esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KAYNAK: İHA-METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ