Yangın, saat 16.00 sıralarında Mamak Hüseyin Gazi Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda çıktı. Evlere yakın bir noktada bulunan Hüseyin Gazi Türbesi yakınındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.



YANGIN BİR ANDA BÜYÜDÜ

Çam ağaçları ile kuru otların bulunduğu alanda çıkan yangın bir anda büyüdü. İhbar üzerine olay yerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı.



Ayrıca Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de olay yerine gelerek çalışmalara destek verdi. Yoğun müdahalenin ardından yangın söndürüldü.

Aniden gerçekleşen yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. DHA

[old_news_related_template title="İzmir'de orman yangını!" desc="İzmir Gaziemir'de öğlen saatlerinde orman yangını çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ekiplerin müdahalesi sonrası yangının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/10/iecrop/yangin-iha_16_9_1597071306.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-izmirde-orman-yangini-3-5980125/"]