Mutlukent Mahallesi 1961 Sokak'ta bulunan özel huzurevi ve yaşlı bakım merkezinde, saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle 3 katlı binadan yükselen alevleri fark eden görevliler, huzurevi sakinlerini dışarı çıkardı.

Dumandan etkilenen bazı yaşlılar, binanın yakınında çimlere yatırıldı. Haber verilmesiyle itfaiye ve sağlık ekipleri, bölgeye sevk edildi. Sağlık görevlileri, hemen yaşlılara müdahale etti. İtfaiye ekipleri ise yangını söndürmek için çalışma başlattı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Ankara Valiliği'nce Çankaya ilçesindeki yaşlı bakım merkezinde çıkan yangının kontrol altına alındığı açıklandı. Valiliğin yazılı açıklamasında, merkezde kalanların kontrol amaçlı hastaneye götürüldüğü belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

* Çankaya ilçemizde özel bir geriatri ve yaşlı bakım merkezinde yangın meydana gelmiş merkezde kalan sakinlerin tamamı kontrol amaçlı olarak hastaneye alınmıştır.

* Yangın kontrol altına alınmış olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ankara’da, özel bir geriatri ve yaşlı bakım merkezinde çıkan yangınla ilgili bir açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

* Ankara’da, özel bir geriatri ve yaşlı bakım merkezinde bugün 17.00 sularında bir yangın çıkmıştır. Görevli personelimiz ivedi şekilde itfaiye ile iletişime geçerek yangının kontrol altına alınmasını sağlamıştır.

* Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmamış ve yaşlılarımızın hayati tehlikesi yoktur. Kuruluş sakinlerimizin ve personelimizin genel sağlık durumu iyidir. Söz konusu merkez 41 yaşlımıza hizmet sunmaktadır.

* Altı yaşlımız talepleri üzerine ailelerine teslim edilmiş, 10 yaşlımız ise kronik tedavi ihtiyaçları sebebiyle hastaneye sevk edilmiştir. 25 büyüğümüz de Bakanlığımıza bağlı bir izolasyon kuruluşumuzda misafir edilecektir. (DHA-İHA)

[old_news_related_template title="Bakan Koca, son 24 saatteki corona virüsü verilerini açıkladı!" desc="Koronavirüs (corona virüsü) Bilim Kurulu saat 14.00’te video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Koca son 24 saatteki vaka ve can kaybı sayısını '126 vatandaşımız daha hayatını kaybetti. Toplam vefat eden vatandaş sayımız bin 769 oldu. 4 bin 353 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 78 bin 546'ya yükseldi' sözleri ile açıkladı. Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın tavsiye ettiği ilaç çalışması ile ilgili olarak Koca, 'İlaç ve aşı işi, hem milli hem de ciddi bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bilim-kurulu-toplantisi-sonrasi-saglik-bakani-fahrettin-kocadan-aciklamalar-5755432/"]