İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

*Ailelerin desteği ile terör örgütünden ikna yoluyla teslim olmalar devam ediyor. Bu kapsamda Mardin Emniyet, İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerinin ikna çalışmaları sonucu PKK/KCK terör örgütü içerisinde kırsal alanında faaliyet yürüten bir terörist daha örgütten kaçarak Şırnak Silopi Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğüne teslim oldu.

*Teslim olan örgüt mensubunun, 2014 terör örgütüne katıldığı, örgüt içerisinde füzeci olarak faaliyet yürüttüğü, 2017 yılında canlı bomba konusunda fedai eylem önerisi verdiği ve geçmiş dönemlerde Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in korumalığını yaptığı şeklinde bilgiler bulunan Akif Brüsk kod adlı Mahmut Özdemir isimli örgüt mensubu olduğu belirlendi.

Böylelikle, bu yıl sadece ikna yoluyla teslim olanların sayısının 40’a yükseldiği de kaydedildi. İHA

[old_news_related_template title="Sızma girişiminde bulunan teröristler obüs atışlarıyla vuruldu!" desc="Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde konuşlu topçu birlikleri, PKK/YPG'li teröristlerin sızma girişiminde bulunması üzerine bölgeyi obüs atışlarıyla ateş altına aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/15/iecrop/sizma-dha-4_16_9_1581796105.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sizma-girisiminde-bulunan-teroristler-obus-atislariyla-vuruldu-5627654/"]