İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM’ye gelişinde gazetecilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast iddialarına ilişkin sorusunu cevapladı.

Soylu, 65-80 arası eyleme yönelik duyum aldıklarını belirterek, şunları söyledi;

*Dün Emniyet Genel müdürümüz açıkladı. Kamu görevlilerine, görevleri nedeniyle terör örgütlerinin hedefi olabilecek kişilere, sansasyonel sonuçlar oluşturabilecek kişiler, eylemler, yerler, bunlara yönelik terör örgütleri kendilerine ait hedef belirler.

*Kayyumlarımız bazen haftada 5 bir kişiye, bazen ayda 3-4 bir kişiye bu tip tehditler gelir. Biz bir kıraathanede konuşulan bir konuyu da değerlendirmek zorundayız. Hiçbir şeyi azımsamayız, küçümsemeyiz, hepsinin tek tek değerlendiririz.

*Türkiye’de devlet büyüklerimize bu konuda terör örgütlerinin yaptıkları tehditleri hem bu konudaki meselelerin takibi açısından sürekli olarak da değerlendiririz. Kamu görevlilerine, özel şahıslara kendi kişilikleri sebebiyle yapılanları değerlendiririz. Bu konuda bütün tedbirleri alırız.

"DUYUMLARIN KENDİLERİNE AİT DERECELERİ VARDIR"

*Burada hassasiyetle durduğumuz bir şey vardır ve gönderdiğimiz bilgi notlarında da vardır, kişilere de iletiriz. Bunu kamuoyu ile açık bir şekilde, medya ile paylaşılmamasını istirham ederiz. Çünkü, bu duyumların kendilerine ait dereceleri vardır.

*Bu konuda özellikle PKK, DEAŞ, PYD’den tehdit alanlar var. Bunların kamuoyu ile paylaşılmasını, kamuoyu ile bir süreç ortayla konmasını şundan dolayı istemeyiz. Terör örgütleri eylem hedefleri kadar aynı zamanda bir hedefleri daha vardır.

*Bu hedefleri kendilerinden olabildiğince söz ettirmek, toplumun güveni ve istikrarını sarsmaya yönelik adım atabilmektir. Böyle bir suikast girişimi söz konusu değildir. Suikast girişimi yakalanan kişi söz konusu değildir. Bizim Orhan Miroğlu en çok tehdit alanlardan birisi. PKK’nın sürekli tehdidindedir.

NE OLMUŞTU?

İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “23 Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır. Bilgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır. Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir. Başkanımızın açık kaynaklarda görüleceği üzere rutin programları ihbar tarihinden beri sürmektedir” demişti.

[old_news_related_template title="Son dakika... Ekrem İmamoğlu, suikast ihbarı sonrası ilk kez konuştu..." desc="Kendisine yönelik suikast hazırlığı haberlerinin ardından ilk kez gazetecilerin sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Benim gündemimde pandemi var. Bu iddialar yeni değil' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/02/iecrop/imamoglu-dha-1_16_9_1586023542_16_9_1606909560.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-ekrem-imamoglu-suikast-ihbari-sonrasi-ilk-kez-konustu-6150718/"]

[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu için suikast ihbarı" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast yapılacağı bilgisi üzerine İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu'nun koruma ekibini uyardı. Sözcü Yazarı İsmail Saymaz'a konuşan bir bakanlık yetkilisi 'İstihbarat geldi, uyardık' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/01/iecrop/ekrem-imamoglu-depophotos-1_16_9_1606845509.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/imamogluna-suikast-ihbari-6149626/"]