Şanlıurfa Valiliği, Barış Pınarı Harekâtıyla güvenli bölge haline getirilen Suriye’nin Resulayn bölgesinde PKK/PYD/YPG terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapılan saldırı sonucu 1 asker ve 3 yerel güvenlik personelinin şehit olduğunu duyurdu.

Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Barış Pınarı Harekâtıyla güvenli hale getirilen Resulayn ilçesinde 12 Mart 2020 saat 12.40 sıralarında, yol kontrol noktasına PKK/PYD/YPG terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapılan saldırı sonucu bir (1) Jandarma Uzman Onbaşımız ve üç (3) yerel güvenlik personeli şehit olmuştur.

* Aynı saldırı sonucunda, yedisi sivil olmak üzere yaralanan on (10) kişi ise Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

* Şehidimize Allah’tan rahmet; ailesi, silah arkadaşları ve asil milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Jandarma Uzman Onbaşı Beyazıt Bestami Buluş (SÖZCÜ)


MEMLEKETİ HATAY'DA YARIN DEFNEDİLECEK

Saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Beyazıt Bestami Buluş, yarın memleketi Kırıkhan'da Meryem İçcan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kırıkhan Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlanacak.