İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada tutuklu sanık Berrak Karaoğlu hazır bulundu. Duruşmaya katılmayan şikayetçi Şüheda Nur Eriş'i ise avukatları savundu. Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatı da duruşmaya katıldı.

"EYLEM BİLİNÇSİZLİK HALİNDE YAŞANDI"


Savunmasını yazılı olarak okuyan Berrak Karaoğlu, "Bariz sarhoşlukla refleksiz bir tokat attım. Önceden gözüme kestirip tokat atmışlığım ve konuşmuşluğum yoktur. Sosyal medyada fenomen değilim. İnstagram sayfamda çizdiğim resimlerin halkı kin ve düşmanlığa sevk etmemiştir. Kişisel resim sergimi bile 4 kişi ziyaret etti ve satışta olmamıştır. Söz konusu eylem ister sarhoşluk ister hastalıktan olsun tam bir bilinçsizlik halinde bir anlık yaşanmıştır. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

TOPLUMSAL ŞİDDETİN FATURASI MÜVEKKİLİME KESİLDİ


Şikayetçi avukatı Neslihan Evci, sanığın savunmasında kendisine yapılan toplumsal bir baskıdan söz ettiğini belirterek, "Müvekkilimin kendisine tiksinerek baktığını iddia etmiştir. Sosyal medya paylaşımlarından da anlaşılacağı üzere Müslümanların kendisine toplumsal bir şiddet gösterdiğini düşünerek bunun faturasını müvekkile kesmiştir. Yaptığı eylemin hukuki anlam ve önemini bilmektedir. Sarhoş olsa dahi kimsenin baskısı altında alkol kullanmamıştır. Sanığın tutukluluk halinin devamına ve cezalandırılmasına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Sanık avukatı ise Karaoğlu'nun Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde muayene olduğunu belirterek, "Kendisinin raporları mevcuttur. Sabıkası yoktur. Kaçma ihtimali yoktur. Tutukluluk süresi 2.5 ayı geçmiştir. Tutuksuz yargılanmasını istiyoruz" dedi.

2 BUÇUK AY SONRA TAHLİYE


Mahkeme, sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak Berrak Karaoğlu'nun yurtdışına çıkış yasağı koydu ve tahliyesine karar verdi. Mahkeme, sanığın Adli Tıp Kurumu Müdürlüğü'nün yazısı gereğince Gözlem İhtisas Kuruluna sevk ederek bir hafta gözlem altında kalmasına hükmetti.

KIZIMIN KAHVE İÇMEYE BİLE ARKADAŞI YOK


Tahliye kararını sevinçle karşılayan Berrak Karaoğlu'nun babası Atilla Karaoğlu, "Kızımın kahve içmeye bile arkadaşı yoktur. Nasıl insanları kin ve düşmanlığa sevk edebilir" dedi. Anne Birsen Karaoğlu ise "Olayın ardından kızımın instagram hesabındaki yer alan çizimlerinin altına hakaret, küfür ve tehdit dolu yazı yazan kişiler insanları dinden soğutmaktadır. Bu kişiler hakkında şikayetçi olacağım" dedi.