Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve jandarma ekipleri, Suriye uyruklu 2 teröristin büyükşehirlerde bombalı eylem yapmak için Türkiye'ye geldiğini belirledi.

GECE YARISI OPERASYON

Operasyon için harekete geçen ekipler, teröristlerin Mardin'de Suriye uyruklu bir kişinin evinde kaldığını saptadı. Bunun üzerine Mardin İl Jandarma Komutanlığı jandarma özel harekat ve komando timleri tarafından G.E.E. isimli Suriye uyruklu şahsın ikamet ettiği eve gece yarısı operasyon yapıldı.

Suriye uyruklu oldukları belirlene teröristler M.N. ve E.T. 2 adet sırt çantası içerisinde yaklaşık 15 kilo plastik patlayıcı madde, 4 adet ateşleme anahtarı, 4 adet elektrikli fünye, 2 adet hafıza kartı,4 adet 9 voltluk pil ile yakalandı.

TAHRİBAT GÜCÜ ÇOK YÜKSEK PATLAYICI

Ele geçen patlayıcı madde üzerinde yapılan uzman incelemesinde tahribat gücünün çok yüksek olduğu, patlatılması halinde 3 katlı bir binayı kullanılamaz hale getirebileceği belirtildi.

Gözaltına alınan 3 şahsın jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği, delil niteliğindeki malzemelerinin muhafaza altına alındığı ve diğer malzemelerin ile ise kontrollü bir şekilde imha edildiği bildirildi. (DHA-İHA)