Bursa'nın Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi'nde akşam saatlerinde iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada, 1 polis memuru şehit oldu ve 2 kardeş yaşamını yitirdi.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan polis memurunun, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli, evli ve bir çocuk babası 37 yaşındaki Erman Özcan olduğu duyuruldu.



EVİN ÇATISINDAN POMPALI TÜFEKLE ATEŞ EDİLDİ

İki grup arasında çıkan tartışmada bir süre sonra evin çatısından pompalı tüfekle ateş edildiği, Rüstem Ortaç ve Mahmut Ortaç isimli kardeşler ve Erdal Bozkurt isimli şahsın yaralandığı, bu şahıslarla görüşme yapan polis memuru Erman Özcan'ın ise başından ve boğazından vurularak yaralandığı açıklandı.

İKİ KİŞİ AYNI HASTANEDE VEFAT ETTİ

Ayrıca aynı hastaneye kaldırılan Mahmut Ortaç ve Rüstem Ortaç'ın vefat ettiği açıklandı.

[caption id="attachment_5847316" align="alignnone" width="880"] FOTO: İHA[/caption]

POLİSİ ŞEHİT EDEN ŞÜPHELİ ARANIYOR

Olayda kullanılan tüfek ve ikamette bulunan tüm şahısların yakalandığı belirtildi. Polis memurunu şehit eden şüphelinin tespiti için çalışmalara başlandığı bildirildi.

KAVGA SEBEBİ ALKOL TARTIŞMASI

Edinilen bilgiye göre, mahalle kavgasının sokağa çıkma yasağına rağmen açıkta alkol alma ve çıplak dolaşma meselesi yüzünden olduğu ortaya çıktı.

Öfkeli vatandaşlar ile 40 yaşındaki T.A. arasındaki kavga büyüdü. Bunun üzerine alkollü olduğu öğrenilen T.A. pompalı tüfekle çatıya çıkarak rastgele ateş etmeye başladı.

BİR YARALININ TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Yaralı Erdal Bozkurt ise Çekirge Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

[caption id="attachment_5847315" align="alignnone" width="880"] FOTO: İHA[/caption]

"POLİSİMİZİ HEDEF GÖSTERENLER MUTLU MUSUNUZ?"

Olayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

* Bursa’da bir kavgayı ayırmak için çaba sarf eden bir polisimiz daha Şehit oldu..

* En başarılı dönemini geçiren polisimizi bir haftadır hedef gösterenler, mutlu musunuz...

* Zihniyeti çürümüşlere rağmen kamu güvenliği, kamu düzeni sağlanmaya devam edilecektir.

* Başımız sağ olsun...



EMNİYET'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, şehit polis memuru için başsağlığı mesajı paylaştı.

Aktaş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

* 31.05.2020 günü saat 20.40 sıralarında Bursa Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru Erman Özcan, Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesinde, iki grup arasında çıkan silahlı kavgaya müdahale esnasında şehit olmuştur.

* Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz.



[old_news_related_template title="Şehit polis memuru, son yolculuğuna uğurlandı" desc="Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Atakan Arslan (31), memleketi Samsun'un Çarşamba ilçesinde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/31/iecrop/sehitdha_16_9_1590928658.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sehit-polis-memuru-son-yolculuguna-ugurlandi-4-5846917/"]