Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Deniz Yücel katılmadı. Sanık Deniz Yücel "FETÖ terör örgütü propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlarından beraat ederken, "PKK terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti ayrıca sanık Deniz Yücel’in 6 Kasım 2016’daki yazısında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediğini iddia ederek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU

Hem Türk hem de Alman vatandaşı olan Yücel, 14 Şubat 2017'de gözaltına alınmıştı. Yücel 27 Şubat'ta "terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından tutuklanmıştı. Silivri'de 1 yıldır tutuklu bulunan Alman gazetesi Die Welt'in muhabiri Deniz Yücel 16 Şubat'ta tahliye edildikten sonra aynı gün özel uçakla Almanya'ya gitmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Yücel hakkında hazırlanan iddianamede "Yücel'in PKK/KCK silahlı terör örgütü ile FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün propagandası suçunu zincirleme olarak işlediği ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu işlediği" iddia edilerek 4 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.