Cuma akşamı Elazığ merkezli meydana gelen 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde ölü sayısı 38'e yükseldi. 1607 kişinin yaralandığı deprem sonrası şehrin bazı mahallelerinden arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Şimdiye kadar 45 kişi enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.

FOTO: İHA


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 6.8 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Elazığ’da yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

FOTO: İHA


"AFAD YÖNLENDİRME YAPMADAN KİMSE BİR ŞEY GÖNDERMESİN"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Mustafa Paşa Mahallesi’ndeki arama-kurtarma çalışmalarının sona erdi, tarama faaliyetlerine başladık. Sürsürü Mahallesi’nde 6 kişinin enkaz altında olduğunu biliyoruz, arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. AFAD yönlendirme yapmadan kimse Elazığ ve Malatya’ya bir şey göndermesin. Burada lojistik grubumuz hazır ve başarılı bir şekilde sevkiyatını yapmaktadır. "TIR gönderiyorum, yardım yapacağım" diyorlar. Bizi böyle bir yardımı koordine etmemiz mümkün değil. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, depremde etkilenenlere aile başı nakit yardımlar verilecek. Bu da yarın sabah itibariyle sağlanacaktır.

"ELAZIĞ'DA 31 YIKIK BİNA TESPİT ETTİK"

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Elazığ merkez ve Sivrice'de 31 yıkık, 249 ağır, 56 orta hasarlı, 349 da az hasarlı bina tespiti gerçekleştirdik. Acil yıkılması gereken 12 bina var, yıkım sürecini başlattık. Malatya'da Doğanol ve Pötürge'de 26 yıkık, 29 metruk yapı var. 529 ağır, 5 orta, 199 az hasarlı binamız mevcut. Diyarbakır Çermik'te 3 yıkık, 8 ağır, 14 az hasarlı bina var. Diyarbakır'da toplamda ise 3 yıkık, 16 ağır, 4 orta, 232 de az hasarlı binalarımız mevcut.

"13 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Hastanelerimize başvuran kişi sayısı 1607. Üçte ikisi panik ve kaygı sebebiyle müracaat etmiştir. 594 kişi yaralı. Hastanelerde tedavileri devam eden hasta sayısı 104'e düştü. Şu an Elazığ'da toplam yoğun bakımda yatan hasta sayısı 13.

FOTO: DHA


1521 BİNA ANALİZ EDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bölgeye 7 bin 505 çadır ulaştırılmış olup; ihtiyaç duyulan çadırların dağıtımı ve kurulumu tamamlanmıştır. Hasar tespit çalışmaları kapsamında 1521 bina analiz edilmiştir" denildi.

SÜRSÜRÜ'DEN ACI HABER

Sürsürü Mahallesi’nde bulunan 4 katlı bir bina yıkılmış, çok sayıda kişi enkaz altına mahsur kalmıştı. Son olarak 5 kişinin göçük altına kaldığı değerlendirilmişti. Deniz Sitesi'nde 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı ve depremde ölenlerin sayısı 38'e yükseldi. Cenazeler ambulans ile morga kaldırıldı. Öte yandan, arama kurtarma çalışmalarına hassas burunlu köpekler de eşlik ediyor. (İHA-DHA)